De 5 beste babymatrassen

Wanneer je de trotse papa of mama van een baby bent dan wil je natuurlijk dat het jouw kleine wonder aan niets ontbreekt. Het is belangrijk dat jouw baby bijvoorbeeld heerlijke warme kleertjes heeft en een prettige babykamer, met mooie accessoires waar de baby heerlijk kan slapen. Maar om heerlijk te slapen heeft de baby ook een goed bedje nodig met een geschikt babymatras. Maar hoe weet je nu dat je een goed matras hebt gekocht voor je baby? Waar moet je op letten als je een matras aanschaft?

Baby’s en slapen

(Pasgeboren) baby’s slapen heel veel. En dat is ook niet meer dan logisch want baby’s moeten ook veel slapen om goed uit te kunnen rusten. Die rust hebben ze nodig om te ontwikkelen. Want vergis je niet, de baby krijgt op een dag heel wat indrukken te verwerken. Van mama’s warme buik tot de wondere wereld waarin van alles gebeurt. 

De baby leert dagelijks nieuwe dingen bij en dat vreet veel energie van jouw kleine wolkje. Een goede nachtrust is dus cruciaal voor een baby en een goed bed met een heerlijk maar ook geschikt matras is daarin cruciaal.

Een babymatras kopen

Wanneer je een babymatras gaat kopen is het belangrijk dat je op een aantal zaken goed let. Een verkeerd matras voor jouw baby kopen kan hele nare en vervelende gevolgen hebben die van invloed kunnen zijn ook op de fysieke ontwikkeling van jouw baby. Als je een babymatras gaat kopen is het dus belangrijk om op de volgende zaken te letten.

De dikte en stevigheid

Het is heel erg belangrijk dat het matras van een baby dik en stevig is, iets wat ook fijn is met een slaaptunnel, voor de ondersteuning van de wervels en het lichaam van de baby. Let er wel goed op dat er een bepaalde ruimte tussen het matras en het bed moet zitten, dit mag maximaal 2 cm zijn omdat je kindje anders eventueel vast kan komen te zitten tussen het bed en matras.

Een te zacht matras is gevaarlijk voor jouw baby. Als een baby matras te zacht is loop je het risico op verstikking. Dat kan doordat de baby dan met het hoofdje klem komt te zitten in het matras en niet kan ademen. Het kopen van een stevig matras voorkomt dit. Twijfel je over de stevigheid van het matras? Vraag dan de hulp van een verkoper hierbij.

Een gebruiksvriendelijk babymatras

Baby’s zijn niet zindelijk, dus een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Bijvoorbeeld doordat de pamper niet helemaal goed zit aangesloten of losschiet en het kindje gaat plassen, kan het matras nat worden. Voor een baby is het niet fijn om op een nat matras te slapen. Dit verstoort de nachtrust en kan ook leiden tot huidirritatie. 

Het is dus belangrijk om het babymatras te beschermen. Hier heb je speciale materialen voor zoals matrasbeschermers. Koop altijd een matrasbeschermer dat makkelijk vocht opneemt, anti-allergeen is en ook eenvoudig te reinigen. 

Het materiaal van het babymatras

Een heel belangrijk advies voor het kopen van een babymatras is om geen matras te kopen die gemaakt is van plastic. Een plastic matras kan namelijk levensbedreigend zijn voor de baby. Dit komt omdat plastic warm wordt en dit kan leiden tot verstikking van de baby. 

Oriënteer goed!

Zoals je ziet komt er een hoop kijken bij het aankopen van een babymatras. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je eerst goed om je heen kijkt voordat je tot een aankoop over gaat. Als je een beperkt budget hebt dan kan het wel wat lastiger zijn om een goed babymatras te kopen. Misschien kun je dan bij tweedehandse babywinkels kijken. 

Het is namelijk wel belangrijk dat je een geschikt matras voor de baby koopt. Zoals je hebt kunnen zien kan een verkeerde keuze namelijk gevaarlijk zijn en zelfs tot een wiegendood leiden. Het is dus echt niet een overbodige luxe om kritisch te zijn voordat je een aankoop doet. 

Daarbij is het ook belangrijk dat als het kan, je werkt met anti-allergeen materialen. Baby’s zijn namelijk heel gevoel voor het ontwikkelen van allergieën. Een anti-allergeen matras kan veel ellende voorkomen en het kan ook geen kwaad als er niet sprake is van een allergie bij de baby. En als het gaat om de gezondheid en ontwikkeling van je baby, dan wil je alleen het allerbeste.

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general