Beste Kussen Tegen Schouderpijn 2023: Uitgebreide Producttest & Review

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 14 verschillende kussen tegen schouderpijns getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 1 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Van de Nederlandse bevolking in 2019 heeft 21% last van schouderklachten. Schouderklachten en schouderblessures zijn vaak ontzettend pijnlijk en vervelend, bovendien kunnen ze je dagelijkse bezigheden erg belemmeren. Maar kunnen deze klachten worden opgelost met een speciaal kussen tegen schouderpijn?

Ook een (hoger) hoofdkussen kan voor minder druk op de schouder zorgen. Als u zelf een aangepast kussen wilt maken, kunt u onze blogpost over hoe je een kussen breit, haakt of borduurt raadplegen.

Vaak zijn schouderklachten te wijten aan het herhaaldelijk maken van dezelfde beweging. Dit kan bijvoorbeeld komen door langdurige, dagelijkse werkzaamheden achter de computer en/of laptop en veel autorijden.

Maar ook handelingen waarbij je boven je macht werkt, zoals bij het schilderen van een plafond of het knippen van een heg kunnen tot een (slijmbeurs)ontsteking leiden. Een slijmbeursontsteking is moeilijk te genezen en is één van de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten. Daarnaast kunnen schouderklachten ook worden veroorzaakt door een beklemde zenuw, een peesontsteking of peesscheuring in de schouder of door schouderinstabiliteit.

Wat is een kussen tegen schouderpijn?

Verkeerde slaaphouding kan nek- en schouderklachten veroorzaken. Een goed kussen, dat past bij je postuur en slaapsysteem, helpt bij een correcte houding en biedt juiste ondersteuning aan je hoofd, schouders en nek. Een hoofdkussen met neksteun wordt vaak geadviseerd omdat het steun aan het hoofd biedt en de nekwervels ontlast. Ook vormvaste hoofdkussens kunnen nek- en schouderklachten voorkomen.

Kenmerken van een hoofdkussen tegen nekklachten:

 • Het kussen is vormvast of heeft een neksteun
 • Het ontlast de nekwervels
 • Is aan te passen aan de slaaphouding; rug, buik of zij
 • Er zijn verschillende stevigheidsklassen mogelijk
 • Een keuze uit verschillende soorten kussenvullingen.

Kan schouderpijn door een slecht kussen veroorzaakt worden?

Regelmatig optredende nek- en schouderklachten na het slapen komen vaak voor. Gebeurt dit maar één keer, dan is er nog niet veel aan de hand. Echter, als deze klachten bijna dagelijks voorkomen, is het verstandig om naar de oorzaak te kijken. Dit kan namelijk heel goed komen door een verkeerde slaaphouding, en dus door een verkeerd kussen.

Nek- of schouderklachten na het slapen kunnen verschillende oorzaken hebben.

1

Litollo lichaamskussen tegen schouderpijn

9.2Expert Score
Hoogste kwaliteit lichaamskussen tegen schouderpijn

Als je slaapt heb je geen controle over hoe je ligt; je begint in een comfortabele houding, maar in je slaap ontspannen je spieren en kunnen je gewrichten onbewust in belastende posities terecht komen. 

Pluspunt(en)
 • Lekker zacht
 • Goede steun
 • Goed tegen schouderpijn
Minpunt(en)
 • Geen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general