Dit is het beste binnenkussen van 2023!

Wanneer we spreken over een binnenkussen, bedoelen we niet primair kussens die je in plaats van buiten, vooral binnen gebruikt, maar eerder de kussenvulling, het vulkussen. Daaromheen creëer je zelf of koop je een mooie hoes en je hebt een prachtig kussen voor op de bank of puur ter decoratie.

Wat is een binnenkussen?

Met het binnenkussen wordt de vulling van een kussen bedoeld. Een binnenkussen vormt de basis die je transformeert in een prachtig kussen door er een passende hoes omheen te doen. Die hoes kun je zelf maken, maar ook gemakkelijk kopen.

Het aanbod aan zowel binnenkussens als hoezen is overweldigend. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is wel beschikbaar. Binnenkussens, nadat ze voorzien zijn van een hoes, worden vaak binnen gebruikt. De kussens voor buiten zijn voorzien van een speciale hoes die het kussen beschermt tegen verschillende weersomstandigheden.

Waarvoor wordt een binnenkussen gebruikt?

Je kunt het binnenkussen wel beschouwen als de basis voor elk kussen. Met deze kussens, voorzien van een hoes, kun je je inrichting opvrolijken. Het materiaal van het binnenkussen maakt het een kussen om op te slapen of een kussen dat je gebruikt om je woonkamer mooier te maken en om extra comfort te bieden, bijvoorbeeld als je een eetkamerbank of houten stoelen hebt. Of ben je op zoek naar een bamboe kussen of beenkussen?

Behalve dat er verschil in vulling is van het kussen vallen vooral de verschillende vormen op. Je hebt het binnenkussen in elke denkbare vorm en zelfs helemaal rond tot een diameter van wel vijftig centimeter. Deze binnenkussens zijn, als je er een leuke hoes bij hebt gemaakt of gekocht, ideaal om ’s avonds op de bank heerlijk tegenaan te kruipen. Je kunt een kussen echter ook alleen gebruiken ter decoratie van je bank, want op een mooie bank horen mooie kussens.

Waar is een binnenkussen goed voor?

Zonder een binnenkussen blijft alleen een kussenhoes over. Een kussenhoes biedt niet het comfort dat een kussen je wel kan geven. Dit kussen is ook goed om je inrichting een bepaalde lijn te geven, om wat kleur aan je interieur toe te voegen of om de neutrale uitstraling van de inrichting te doorbreken.

Het zelf maken van een hoes voor een kussen wordt steeds vaker een hobby in ons land. En denk eens aan het binnenkussen van een poef. Wat je bovenop de houten pootjes ziet is de hoes, maar het zitcomfort en de vorm dank je echt aan het binnenkussen. Een kussen kan gevuld zijn met eenden- of ganzendons, maar ook met schuim en polyester. Ook hieromtrent is er ontzettend veel keuze.

Een binnenkussen vormt de basis van het kussen. Het is het onzichtbare maar belangrijkste bestanddeel van een kussen. In de praktijk gaat de hoes er echter met de eer vandoor. Ben je niet creatief en wil je toch graag de mooiste hoezen? Geen paniek, de hoezen zijn volop te koop in alle kleuren van de regenboog en in alle formaten en vormen. Het kan echter een uitdaging zijn om zomaar een passende hoes bij je kussen te vinden, al is dat een luxeprobleem.

De beste 3 binnenkussens.

1

Gek op kussens 45×45 cm binnenkussen

Beste binnenkussen 45x45
9Expert Score
Uitstekend beste prijs-kwaliteit binnenkussen

De vulkussens van Gek op Kussens zijn van een ongeëvenaarde kwaliteit. Ze zijn zacht, ultralicht, bijzonder comfortabel en veerkrachtig, waardoor ze uitstekend hun vorm behouden.

De afmeting is perfect met 45×45 cm en is gemaakt van 100% duurzaam polyester. Bovendien zijn ze zeer goed geprijsd, waardoor je echt waar voor je geld krijgt.

Pluspunt(en)
 • Heerlijk zacht en comfortabel
 • Zeer betaalbaar geprijsd
 • Perfecte dikte, zorgt voor het juiste comfort
Minpunt(en)
 • Geen minpunten
2

Cocush Binnenkussen 50×50 cm

Cocush binnenkussen 50x50
8.8Expert Score
Stevig en modern binnenkussen met hoes

Het Cocush binnenkussen is stevig, maar tegelijkertijd zeer comfortabel. De moderne uitstraling maakt het een mooie toevoeging aan elk interieur. Bovendien krijg je twee kussens bij je bestelling, wat een geweldige waarde toevoegt.

Vergeleken met binnenkussens gevuld met synthetische vezels, behouden deze veel langer hun volume, waardoor ze langer hun nieuwuitstraling en comfort behouden.

Pluspunt(en)
 • Elegant en modern design
 • Zeer fijne en zachte stof
 • Beschikbaar in verschillende kleuren om bij uw interieur te passen
Minpunt(en)
 • Geen minpunten
3

Kussenvullingen – Set van 2 – 45x45cm

7.9Expert Score
Kwaliteits kussen met handige afmetingen

Deze binnenkussens zijn ontworpen om perfect in kussenhoezen van 45×45 cm te passen. Ze hebben een royale polyestervulling van 360 gram, zijn neutraal wit van kleur en zijn goed gestikt om duurzaamheid te garanderen.

De vulling kan op 30 graden gewassen worden waardoor ze eenvoudig schoon te houden zijn. Hoewel de vulling minder veerkrachtig kan zijn, bieden ze nog steeds geweldig comfort en waarde.

Pluspunt(en)
 • Worden per twee geleverd voor extra waarde
 • Aantrekkelijk geprijsd
Minpunt(en)
 • Vulling kan iets minder veerkracht hebben dan andere modellen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general