Het beste Binnenkussen van 2023

Binnenkussen

Als we het hebben over een binnenkussen dan bedoelen we niet primair kussens die je in plaats van buiten vooral binnen gebruikt maar eerder de kussenvulling, het vulkussen. Daaromheen creëer je zelf of koop je een mooie hoes en je hebt een prachtig kussen voor op de bank of puur ter decoratie.

Wat is een binnenkussen?

Met het binnenkussen wordt de vulling van een kussen bedoeld. Een binnenkussen vormt de basis en die basis transformeer je in een prachtig kussen door er een passende hoes omheen te doen. Die hoes kun je zelf maken, maar ook prima kopen.

Het aanbod aan zowel binnenkussens als hoezen zijn overweldigend. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel beschikbaar. Binnenkussens worden nadat ze voorzien zijn van een hoes vaak wel binnen gebruikt overigens. De kussens voor buiten zijn voorzien van speciale hoes die het kussen moet beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden.

Waarvoor wordt een binnenkussen gemaakt?

Je kunt het binnenkussen wel beschouwen als de basis voor op elk kussen. Met deze kussens, voorzien van een hoes, kun je je inrichting opvrolijken. Het materiaal van het binnenkussen maakt het een kussen om op te slapen of een kussen die je gebruikt om je woonkamer mooier te maken en om extra comfort te bieden, bijvoorbeeld als je een eetkamerbank of houten stoelen hebt. Of ben je op zoek naar een bamboe kussen of beenkussen?

Behalve dat er verschil in vulling is van het kussen vallen vooral de verschillende vormen op. Je hebt het binnenkussen in elke denkbare vorm en zelfs helemaal rond tot met een diameter van wel vijftig centimeter. Deze binnenkussens zijn als je er een leuke hoes bij gemaakt of gekocht hebt ideaal om ’s avonds op de bank heerlijk tegenaan te kruipen. Je kunt een kussen echter ook alleen gebruiker ter decoratie van je bank bijvoorbeeld, want op een mooie bank horen mooie kussens.

Waar is een binnenkussen goed voor?

Zonder een binnenkussen blijft alleen een kussenhoes over. En een kussenhoes biedt niet het comfort dat een kussen je wel kan geven. Dit kussen is eveneens goed om je inrichting een bepaalde lijn te geven, om wat kleur aan je interieur toe te voegen om of te breken met de neutrale uitstraling van de inrichting.

Het zelf maken van een hoes om een kussen lijkt meer en meer een hobby te worden in ons land. En denk eens aan het binnenkussen van een poef. Wat je bovenop de houten pootjes ziet is de hoes, het zitcomfort en de vorm dank je toch echt aan het binnenkussen. Een kussen kan gevuld zijn met eenden- of ganzendons, maar ook met schuim en polyester. Ook wat dat betreft is er ontzettend veel keuze.

Een binnenkussen vormt de basis van het kussen. Het is de onzichtbare maar belangrijkste bestandsdeel van een kussen. In de praktijk echter gaat de hoes met de eer strijken. Ben je nou niet creatief en wil je toch graag de mooiste hoezen? Geen paniek, de hoezen zijn volop te koop en dat in alle kleuren van de regenboog en in alle formaten en vormen. Wat dat betreft valt het nog niet mee om zomaar even een passende hoes bij je kussen te vinden, al is dat een luxeprobleem.

De beste 3 binnenkussens

1

Gek op kussens 45 x 45 cm binnenkussen

Beste binnenkussen
9Expert Score
Hoge kwaliteit binnenkussen en goed geprijsd

Goede vulkussens zijn zacht, ultralicht, comfortabel en veerkrachtig en behouden daardoor beter hun vorm. Dit kussen van Gek op Kussens heeft dit allemaal. De afmeting is 45×45 cm en is gemaakt van 100% polyester

Pluspunt(en)
 • Fijn zacht
 • Lekker goedkoop
 • Niet te dik niet te dun
Minpunt(en)
 • Geen
2

Cocush Binnenkussen 50 x 50 cm

Cocush binnenkussen
8.8Expert Score
Hoge kwaliteit binnenkussen

Dit stevige binnekussen van Cocush ziet er modern uit en je krijg twee kussen bij je bestelling. Deze blijven verder lang hun volume behouden dan bijvoorbeeld binnenkussens gevuld met synthetische vezels.

Pluspunt(en)
 • Elegant design
 • Fijne en zachte stof
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
Minpunt(en)
 • Geen
3

Kussenvullingen – Set van 2 – 45x45cm

7.9Expert Score
Hoge kwaliteit binnenkussen

Binnenkussen om kussenhoezen in de afmeting 45×45 cm te vullen. Deze binnenkussens hebben een polyestervulling van 360 gram, zijn wit van kleur en zijn dicht gestikt. De vulling kan op 30 graden gewassen worden.

Pluspunt(en)
 • In duo geleverd
 • Fijn geprijsd
Minpunt(en)
 • Vulling veert wat minder

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general