Top 5 Beste Koudschuim Matrassen 2023

Dit onderzoek is geschreven door 4 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 9 verschillende Koudschuim matrass getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Wanneer je toe bent aan een nieuw matras, is het verstandig je te verdiepen in welk matras het best past bij jouw persoonlijke situatie. Er zijn namelijk verschillende soorten matrassen waaruit je kunt kiezen. In deze blog lees je alles over het beste koudschuim matras dat op de markt te vinden is.

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim is een schuim dat veel veerkracht heeft. Het wordt gemaakt met behulp van een gietproces of door te schuimen. Dankzij de open celstructuur kan het matras goed ventileren en vocht afvoeren. Door de veerkracht van koudschuim kun je je gemakkelijk omdraaien in bed.

Hoe ligt een koudschuim matras?

Slapen op een koudschuim matras zorgt ervoor dat je op een stevige, maar toch veerkrachtige ondergrond ligt. Een koudschuim matras past zich volledig aan aan de vorm van je lichaam. Hierdoor geniet je elke nacht van een fijne houding om in te liggen. Door deze prettige houding zul je merken dat je een heerlijke en fijne nachtrust zult hebben.

Hoe wordt het beste koudschuim matras gemaakt?

Een koudschuim matras wordt gemaakt van polyurethaan, dat vervolgens vermengd wordt met een percentage Polylol. Polylol zorgt voor het comfort en de elasticiteit van het matras. De veerkracht is belangrijk; hoe hoger het percentage Polylol, hoe beter de kwaliteit van het matras. Dit is dan ook iets om goed in de gaten te houden bij de aankoop van een matras.

Waarom zou ik voor dit matras kiezen?

Voordelen van het beste koudschuim matras

Het slapen op een koudschuim matras heeft verschillende voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder kort op een rijtje gezet:

Goede vochtregulatie en ventilatie

Een koudschuim matras heeft een celstructuur die ervoor zorgt dat het matras vocht zeer goed kan opnemen. Deze structuur zorgt ook voor goede ventilatie van het matras. Als je het snel warm hebt in bed, dan zou een matras met koudschuim geschikt voor je kunnen zijn.

Goede kwaliteit

De meeste koudschuim matrassen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit kan echter sterk variëren. De meeste voordelen haal je uit een matras van de hoogste kwaliteit.

Er is nauwelijks kuilvorming

Door het materiaal waarvan een koudschuim matras is gemaakt, is het bijna onmogelijk om een kuil in je matras te krijgen. De oorzaak hiervan is de tegendruk die het schuim geeft als je erop gaat liggen. Dit matras zal dan ook altijd mooi in vorm blijven, ongeacht je gewichtsklasse.

Lange levensduur

De kwaliteit is bepalend voor de levensduur van je matras. Maar als je er één van hoge kwaliteit koopt, zou deze wel zo’n 12 tot 15 jaar mee kunnen gaan. Dit is veel langer dan je zou verwachten van een ander soort matras. Wil je dat je matras nog langer meegaat? Kijk dan eens naar een matrasbeschermer!

Nadelen van het beste koudschuim matras

Naast alle voordelen zijn er ook nadelen verbonden aan een koudschuim matras. Hieronder vind je een aantal van deze nadelen:

Het gewicht

Koudschuim matrassen zijn over het algemeen vrij zwaar. Door het gewicht kan het lastig zijn een matras te keren. Maar eens in de zoveel tijd een matras keren is wel noodzakelijk.

Verschillen in kwaliteit

De kwaliteitsverschillen tussen koudschuim matrassen kunnen aanzienlijk zijn. Bij het kopen van een goed matras moet je daarom heel goed letten op de kwaliteit.

Waar hebben we op geselecteerd?

Wanneer je een koudschuim matras wilt kopen, zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Deze zijn:

De prijs

Polylol, wat gebruikt wordt in de productie, is een vrij dure stof. Dit heeft dan ook zeker invloed op de prijs van het matras. De prijs is een belangrijke indicator voor de kwaliteit van het matras.

Het percentage Polylol

De stof Polylol bepaalt de elasticiteit van de stof. Deze stof zorgt voor het comfort en de veerkracht. Bij de aankoop van een matras is het belangrijk om te controleren dat de verhouding Polylol bekend is. Als dit niet wordt vermeld, kun je ervan uitgaan dat de fabrikant te weinig Polylol heeft gebruikt.

De aanwezigheid van certificaten

Betere kwaliteit matrassen worden geleverd met een certificaat. Zorg ervoor dat je matras een certificaat bijgeleverd krijgt.

De 5 beste koudschuim matrassen

1

PerfectMatras Koudschuim matras

Beste koudschuim matras
9.3Expert Score
Superieure Kwaliteit Koud Schuim Matras

Dit matras is op maat gemaakt voor mensen in het hogere gewichtsklasse, dat wil zeggen, tussen de 100 kg en 150 kg. De toevoeging van versterkte zijkanten levert extra stabiliteit en duurzaamheid op. De OEKO-TEX gecertificeerde antibacteriële hoes is eenvoudig afneembaar en wasmachinebestendig, waardoor het onderhoud probleemloos is. Met dit matras, verkrijgbaar in diverse afmetingen, wordt optimaal slaapcomfort gegarandeerd.

Uitmuntende Kenmerken
 • Robuuste en Stabiele Constructie
 • Hoogste Kwaliteit Materiaal
 • Effectief Tegen Rugklachten
2

Beste luxe topper koudschuim – 180 x 200

Beste prijs kwaliteit koudschuim matras
8.9Expert Score
Topkwaliteit Koud Schuim Topper van Anno 1588

Deze uitstekende koudschuim topper van Anno 1588 is als beste uit een rigoureuze testprocedure gekomen. Een combinatie van stevigheid, dikte en optimale hoogte maakt dit product uniek. De tweepersoons topper is anti-allergisch, absorbeert vocht perfect en zorgt voor een rustgevende slaapervaring.

Indrukwekkende Eigenschappen
 • Prettige Dikte van 10 cm
 • Uitstekende Warmteregulatie
 • Verbluffende Vocht Absorptie
Mogelijke Nadelen
 • Kan Als Te Stevig Worden Ervaren Voor Lichtere Mensen
3

Bedworld Koudschuim matras

8.5Expert Score
Hoogwaardig Yet Betaalbaar Koud Schuim Matras

Dit superieure matras is betaalbaar en kan een lichaamsgewicht tot 105 kg comfortabel ondersteunen. Het matras, verkrijgbaar in verschillende formaten, heeft een afneembare polyester hoes, waardoor het bijhouden van de netheid een makkie is. Met de juiste zorg zorgt dit matras voor een langdurige, ongestoorde slaapervaring.

Sterke Punten
 • 7 Conformabele Zones Voor Optimaal Comfort
 • Zorgt Voor Een Gezonde Rug
 • Gebruik Van Thermisch Geharde Pocketveren
4

Koudschuim Matras 70 x 140

7.2Expert Score
Voordelig en Comfortabel Koud Schuim Matras

Dit matras, speciaal ontworpen voor personen met een lichaamsgewicht tot 120 kg, biedt uitstekende ondersteuning en ventileert efficiënt. De duurzame Aloë Vera-tijk zorgt voor een extra laag luxe en is afritsbaar voor eenvoudig onderhoud. Verkrijgbaar in diverse afmetingen, dit matras levert uitstekend comfort tegen een betaalbare prijs.

Imposante Eigenschappen
 • Onderhoudsvriendelijk Ontwerp
 • Gemaakt Van Hoogwaardig HR45 Koudschuim
 • Uitstekende Prijs-kwaliteitverhouding
5

Slaaploods matras

6.7Expert Score
Gemiddelde Kwaliteit Koud Schuim Matras Voor Verstelbare Bedden

Dit matras, ideaal voor bedden met een verstelbare bodem, is beschikbaar in een gemiddelde en extra stevige uitvoering. Afhankelijk van de keuze kan het matras een gewicht dragen tot 90 kg of 125 kg. De wasmachinebestendige matrashoes is antiallergisch en huisstofmijt werend, waardoor u verzekerd bent van een hygiënische slaapomgeving.

Belangrijke Kenmerken
 • Hoogwaardig HR45 Koudschuim Gebruikt
 • Antiallergisch en Huisstofmijtwerend
 • Verstandige Dikte van 14 cm

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general