Het beste koudschuim matras van 2023

Wanneer je toe bent aan een nieuw matras is het verstandig je te verdiepen in welk matras het best past bij jouw persoonlijke situatie. Zo zijn er verschillende soorten matrassen waar je uit kan kiezen. In deze blog lees je alles het beste koudschuim matras dat op de markt te vinden is.

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim is een schuim dat heel veel veerkracht heeft. Koudschuim wordt gemaakt met behulp van een gietproces of door te schuimen. Door de open celstructuur kan het matras goed ventileren en het vocht afvoeren. Door de veerkracht van koudschuim kan je je vrij makkelijk omdraaien in bed.

Hoe ligt een koudschuim matras?

Slapen op een koudschuim matras zorgt ervoor dat je op een stevige, maar toch veerkrachtige ondergrond ligt. Een koudschuim matras past zich helemaal aan de vorm van je lichaam. Hierdoor geniet je iedere nacht van een fijne houding om in te liggen. Door deze fijne houding zal je merken dat je een heerlijke en fijne nachtrust zal hebben.

Waarvan is het beste koudschuim matras gemaakt?

Een koudschuim matras wordt gemaakt van polyurethaan, welke weer vermengd wordt met een percentage Polylol. De Polylol zorgt voor het comfort en de elasticiteit van het matras. De veerkracht is belangrijk, hoe hoger het percentage Polylol, hoe beter de kwaliteit van het matras. Dit is dan ook iets wat je goed in de gaten moet houden bij het kopen van je matras.

Waarom zou ik voor dit matras kiezen?

Voordelen beste koudschuim matras

Het slapen op een koudschuim matras kent verschillende voordelen. Deze voordelen hebben we kort op een rij gezet:

Goede vochtregulatie en ventilatie

Een koudschuim matras heeft een celstructuur die ervoor zorgt dat het matras het vocht heel goed in zich op kan nemen. Ook zorgt deze structuur voor een goede ventilatie van het matras. Wanneer jij het snel warm hebt in bed, dan zou een exemplaar met koudschuim voor jou geschikt zijn.

De kwaliteit is goed

De meeste koudschuim matrassen zijn van een hoogwaardige kwaliteit. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit kunnen wel heel verschillend zijn. Je zult de meeste voordelen halen uit een koudschuim matras van de hoogste kwaliteit

Er is nauwelijks kuilvorming

Door het materiaal waar een koudschuim matras van gemaakt is, is het nauwelijks mogelijk om een kuil te krijgen in je matras. De oorzaak hiervan is de tegendruk die het schuim geeft als je erop gaat liggen. Dit matras zal dan ook altijd mooi in vorm blijven. Het maakt dan niet uit in welke gewichtsklasse je valt.

De lange levensduur

De kwaliteit is bepalend voor de levensduur van je matras. Maar als je er een van hoge kwaliteit koopt dan zou deze toch wel 12 tot 15 jaar mee kunnen gaan.  Dit is veel langer dan dat je kan verwachten van een ander soort matras. Mocht je willen dat je matras nog langer mee gaat? Kijk dan eens naar een matrasbeschermer!

Nadelen beste koudschuim matras

Naast alle voordelen heb je natuurlijk ook nadelen die aan een koudschuim matras vastzitten. Een aantal van deze nadelen zijn:

Het gewicht

Over het algemeen zijn koudschuim matrassen best zwaar in het gewicht. Door het gewicht kan het vrij lastig zijn een matras te keren. Een matras keren is eens in een bepaalde tijd toch wel noodzakelijk.

De verschillen in de kwaliteit

Het verschil in kwaliteit van de koudschuim matrassen kan behoorlijk groot zijn. Bij het kopen van een goed matras moet je dan ook heel goed letten op de kwaliteit van een goed matras

Waarop hebben we geselecteerd?

Wanneer je zo ver bent een koudschuim matras te gaan kopen zal je op een aantal dingen moeten letten. Deze dingen zijn:

De prijs

Het Polylol dat gebruikt wordt is een vrij dure stof. Dit heeft dan ook zeker invloed op de prijs van het matras. De prijs is een belangrijke pijler voor de kwaliteit van het matras.

Het percentage Polylol

De stof Polylol is bepalend voor de elasticiteit van de stof. Deze zorgt voor het comfort en de veerkracht. Let erop dat de verhouding Polylol bekend is bij het kopen van een matras. Als daar niets over vermeld wordt, zou je er al vanuit kunnen gaan dat de fabrikant te weinig Polylol verwerkt heeft.

De aanwezigheid van certificaten

De matrassen van de betere kwaliteit worden geleverd met een certificaat. Zorg ervoor dat je matras een certificaat bijgeleverd krijgt.

De 5 beste koudschuim matrassen

1

PerfectMatras Koudschuim matras

Beste koudschuim matras
9.3Expert Score
De hoogste kwaliteit koud schuim matras

Dit matras is geschikt voor mensen met een lichaamsgewicht tussen de 100 kg en de 150 kg. Door de verstevigde zijkanten is dit matras extra stabiel. De afneembare hoes is van antibacterieel OEKO-TEX gemaakt. Deze is te wassen in de wasmachine. Dit matras kan je in verschillende maten kopen.

Goede punt(en)
 • Stevig matras
 • Goede kwaliteit
 • Goed voor rugklachten
2

Beste luxe topper koudschuim – 180 x 200

Beste prijs kwaliteit koudschuim matras
8.9Expert Score
Een koud schuim topper van hoge kwaliteit

Deze topper van Anno 1588 kwam als beste topper uit de test. Dit koudschuim product is lekker stevig, dik en heeft daardoor een goede hoogte. Verder is deze tweepersoons topper anti-allergisch en neemt goed vocht op.

Goede punt(en)
 • 10 centimeter dik
 • Reguleert goed de warmte
 • Neemt uitstekend vocht op
Mindere punt(en)
 • Kan wat stevig liggen als je wat minder weegt
3

Bedworld Koudschuim matras

8.5Expert Score
Derde beste koud schuim matras uit de test

Dit is een fijn en betaalbaar matras dat een gewicht tot 105 kg kan dragen. Het is in meerdere maten te verkrijgen. Het polyester is afneembaar waardoor je het matras vrij eenvoudig schoon kan maken. Als je dit goed bijhoudt dan kan je langer van dit matras genieten.

Goede punt(en)
 • 7 verschillende conformtabele zones
 • Ook goed voor de rug
 • Thermisch geharde pocketveren
4

Koudschuim Matras 70 x 140

7.2Expert Score
Betaalbaar koud schuim matras

Dit matras is ontwikkeld voor mensen met een lichaamsgewicht tot en met 120 kg. Dit matras biedt Prima ondersteuning en ventileert goed. Het tijk van Aloë Vera is duurzaam en is afritsbaar. Hierdoor kan je het in de wasmachine wassen. Dit matras is in verschillende maten te verkrijgen.

Goede punt(en)
 • Makkelijk te wassen
 • Gemaakt van HR45 koudschuim
 • Goedkoop
5

Slaaploods matras

6.7Expert Score
Een koud schuim matras van matige kwaliteit

Dit matras is uitermate geschikt voor bedden met een verstelbare bodem en is te krijgen in een gemiddelde uitvoering en een extra stevige uitvoering. De gemiddelde uitvoering kan een gewicht tot 90 kg dragen en de stevige uitvoering een gewicht tot 125 kg. De matrashoes kan je in de Wasmachine wassen en is antiallergisch en is huisstofmijt werend.

Goede punt(en)
 • HR45 koudschuim materiaal
 • Anti allergisch
 • 14 cm dik

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general