Beste 5 Verwarmingsdekens getest en beoordeeld

Dit onderzoek is geschreven door 2 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 20 verschillende Verwarmingsdekens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

In de winter is het heerlijk om lekker weg te kruipen onder een warme deken. Helaas is je bed in de winter niet echt warm als je erin stapt. Je moet je dan neerleggen tussen koude lakens. Wat zou het dan fijn zijn als je een verwarmingsdeken zou hebben en in een warm bed zou kunnen slapen. Maar wat is zo’n verwarmingsdeken precies en waar moet je op letten bij het kopen ervan?

Wat is een verwarmingsdeken?

Een verwarmingsdeken is niets meer of minder dan een deken die elektrisch verwarmd kan worden. Een warmtedeken wordt vaak gebruikt in de winter. Deze doe je aan voordat je naar bed gaat. De deken heeft tijd om op te warmen en je bed een beetje op te warmen, zodat je lekker tussen de warme lakens kunt kruipen.

Er zijn verschillende soorten elektrische dekens. Er zijn onderdekens en bovendekens. Het hangt er vanaf welke deken bij jou zou passen, dat hangt vooral af van waarvoor je hem wilt gaan gebruiken.

Welke verwarmingsdeken past bij mij?

Als je je afvraagt waar je de elektrische deken voor wilt gebruiken, dan is het goed om uit te zoeken welke het beste bij je past. Als je de warmtedeken graag in je bed wilt gebruiken, dan kun je het beste kiezen voor een onderdeken.

De onderdeken, die je in je bed legt, kan ervoor zorgen dat je je bed vooraf kunt verwarmen of dat je de hele nacht warm gehouden kunt worden door de verwarmingsdeken. Je weet dan zeker dat je het nooit koud zal krijgen. Of ben je op zoek naar een verzwaringsdeken?

Als je op de bank wilt zitten en een film wilt kijken, dan kun je een bovendeken nemen die je tijdens het kijken van een film warm kan houden. Een bovendeken lijkt een beetje op een lekkere warme kruik. Het effect van een lekkere warme kruik ken je wel, toch?

Hoe moet je een verwarmingsdeken gebruiken?

Het zal geen verrassing zijn dat de onderdeken onder je deken wordt gebruikt. Het is de bedoeling dat je de onderdeken tussen het matras en het onderlaken legt. Zorg ervoor dat je de deken evenredig over het matras hebt verdeeld.

Het beste is om te beginnen bij het voeteneinde. Het snoer moet uiteindelijk ter hoogte van je schouder komen te liggen. De deken moet zonder kreukels of vouwen op je bed liggen als je het goed hebt gedaan.

Hoe slaap je met een onderdeken?

Met een onderdeken kun je het bed voorverwarmen. Je moet de warmtedeken ongeveer een half uur voordat je naar bed gaat inschakelen. Leg je dekbed er overheen zodat de warmte van de warmtedeken niet kan ontsnappen.

Het is heel goed mogelijk om de warmtedeken de hele nacht aan te laten staan. Je moet er alleen op letten dat je de warmtedeken op de laagste stand zet als je van plan bent te gaan slapen. Een onderdeken zal altijd korter zijn dan de lengte van je bed.

Onder je hoofdkussen is het niet goed om verwarming te hebben. Je lichaam koelt af via je hoofd als het te warm wordt. Als de deken ook je hoofd zou verwarmen, loop je het risico om oververhit te raken.

Als je lichaam oververhit raakt, loop je het risico dat je wakker wordt met een verschrikkelijke hoofdpijn. Het is ook niet de bedoeling om een onderdeken om je heen te slaan of in te stoppen. Dit kan allemaal leiden tot oververhitting.

Hoe weet je welke deken je moet kiezen?

Als je hebt gekozen of je een bovendeken of onderdeken wilt gebruiken, zijn er nog een aantal dingen die meespelen in je keuze. Je wil natuurlijk optimaal kunnen genieten van de verwarmingsdeken die je kiest.

Om te beginnen moet je de juiste maat kiezen. Dan kun je denken aan de keuze of het een warmtedeken moet zijn voor een eenpersoons of een tweepersoonsbed. Daarna kun je nadenken over wat je nog meer belangrijk vindt bij een warmtedeken.

Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen of je de temperatuur bij het voeteneind apart wilt kunnen instellen als je last hebt van koude voeten.

Ook kun je je afvragen van welk materiaal de deken moet zijn. Welke stof als prettig wordt ervaren, kan per persoon verschillen. Als je vaak laat thuis bent en niet veel tijd hebt om het bed voor te verwarmen, kun je een onderdeken kiezen die maar 5 minuten nodig heeft om op te warmen.

Als je de vragen hierboven hebt beantwoord, dan kom je vanzelf uit bij de verwarmingsdeken die het beste bij je past. En je kunt heerlijk genieten van een warme nacht.

Hoe weet je of een verwarmingsdeken veilig is?

Er zijn veel verwarmingsdekens die beveiligd zijn tegen oververhitting. Dit betekent dat de verwarmingsdeken zichzelf automatisch uitschakelt als de deken dreigt oververhit te raken.

De verwarmingsdeken zal zichzelf uitschakelen. Wanneer dit gebeurt, bespaar je op energie en sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Je slaapt lekker warm en veilig en je weet zeker dat je niet te veel energie verbruikt bij het gebruiken van de verwarmingsdeken.

De beste 5 verwarmingsdekens

1

Auronic verwarmingsdeken

Beste verwarmingsdeken
9.4Expert Score
Simpel te bedienen warmtedeken met afstandsbediening

Met dit warmtedeken navigeer je moeiteloos doorheen de ijzige wintermaanden. Naast een handige optie om na 180 minuten automatisch uit te schakelen, kun je het gemakkelijk met de hand wassen. Met het extra zachte en ademende flanellen materiaal belooft het een comfortabele en warme slaapervaring.

Goede punt(en)
  • Makkelijk te wassen
  • Zijdezacht
  • Gemaakt van flanellen materiaal
2

MOA verwarmingsdeken 180×130 cm

Moa verwarmingsdeken
9Expert Score
Topkwaliteit verwarmingsdeken voor ultieme warmte

Het verwarmingsdeken van MOA is een compleet pakket en je beste partner voor koude nachten. Met een royale grootte, 10 verschillende warmtestanden en een superzachte textuur, het is niet zomaar een deken. Ja, het komt met een iets hogere prijs, maar de kwaliteit en comfort maken elke cent waard.

Goede punt(en)
  • Warmt snel op
  • Gemaakt van hoogwaardige materialen
  • Beschikt over 10 verschillende warmtestanden
Minpunt(en)
  • Prijs ligt iets hoger dan gemiddeld
3

Inventum HB180G verwarmingsdeken

8.6Expert Score
Pure verwennerij – een week ervaring met dit voortreffelijke deken.

Dit extra grote fleecedeken oogt en voelt luxe met zijn uiterst zachte textuur en gelijkmatige warmte. Het is wasbaar in de machine, waardoor het extra handig is voor regelmatig gebruik. Met 9 verschillende warmtestanden kun je de warmteniveaus aanpassen aan je comfort.

Goede punt(en)
  • Royale grootte
  • Super zacht
  • Machinewasbaar
4

Medisana Wasbaar verwarmingsdeken

8.3Expert Score
Praktisch en betaalbaar – de ideale winterbescherming.

Geef de winterkou geen kans met deze warmtedeken. De automatische uitschakelfunctie en oververhittingsbeveiliging zorgen voor een zorgeloze ervaring. Geen koude momenten meer, alleen pure, veilige warmte om je slaap te verbeteren.

Goede punt(en)
  • Zeg vaarwel tegen koude nachten
  • Comfortabel en aangenaam
  • Zachte textuur
5

Elektrische verwarmingsdeken van DistinQ

7.7Expert Score
Betrouwbare, snelle verwarming met deze zachte deken.

Bevries niet meer in de winter dankzij dit verwarmingsdeken van maar liefst 160 bij 120 cm. Met 9 verschillende warmtestanden heb je altijd controle over de warmte. De handleiding kan wat minimaal zijn, maar het gebruiksgemak van de deken zal je verrassen.

Goede punt(en)
  • Diversiteit in warmte-instellingen
  • Royale oppervlakte
  • Garandeert warme nachten
Nadelen
  • Beperkte handleiding

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general