De 5 beste verwarmingsdekens

In de winter is het heerlijk om lekker weg te kruipen onder een heerlijke warme deken. Helaas is het niet zo dat je bed in de winter ook echt lekker warm is als je er in stapt. Je moet je dan neerleggen tussen de koude lakens. Wat zou het dan heerlijk zijn als je zo een heerlijke verwarmingsdeken zou hebben en je dan heerlijk in een warm bed zou kunnen slapen. Maar wat is zo een verwarmingsdeken dan precies en waar moet je dan allemaal op bij het kopen van een verwarmingsdeken?

Wat is een verwarmingsdeken?

Een verwarmingsdeken is niets meer of minder dan een deken die elektrisch verwarmd kan worden. Een warmtedeken wordt dan ook vaak gebruikt in de winter. Deze doe je dan aan voordat je naar bed toe gaat. Dan heeft de deken de tijd om op te warmen en je bed alvast een klein beetje op te warmen zodat je lekker tussen de warme lakens kunt kruipen.

Er zijn verschillende soorten elektrische dekens. Zo zijn er de onderdekens, maar je hebt ook een boven deken. Het hangt er helemaal vanaf wat voor deken bij jou zou passen als je weet waar je hem precies voor zou willen gaan gebruiken.

Wat voor verwarmingsdeken past bij mij?

Als je jezelf af gaat vragen waar je de elektrische deken voor zou willen gebruiken, dan is het goed om je af te vragen welke dan het beste bij je zou passen. Als je een warmtedeken graag in je bed zou willen gebruiken, dan zou je het best kunnen kiezen voor een onderdeken.

De onderdeken, die je in je bed hebt liggen, kan ervoor zorgen dat je je bed lekker voor kan verwarmen of dat je de hele nacht lekker warm gehouden kan worden door de verwarmingsdeken. Je weet dan zeker dat je het nooit koud zal krijgen. Of ben je op zoek naar een verzwaringsdeken?

Als je op de bank wil gaan zitten en je wil nog even naar een film kijken, dan zou je een boven deken kunnen nemen die je dan tijdens het kijken naar een film lekker warm kan houden. Een boven deken heeft eigenlijk wel een beetje wat weg van een lekkere warme kruik. Het effect van een lekkere warme kruik ken je wel toch?

Hoe moet je een verwarmingsdeken gebruiken?

Het zal vast geen verrassing zijn dat de onderdeken onder de deken wordt gebruikt. Het is de bedoeling dat je de onderdeken tussen het matras en het onderlaken. Zorg er wel voor dat je de deken gelijkmatig over het matras hebt verdeeld.

Het best is om dan te beginnen bij het voeteneinde. Het snoer moet je uiteindelijk ter hoogte van je schouder komen te liggen. De deken zou dan zonder kreukels of vouwen op je bed moeten liggen als je goed hebt opgelet.

Hoe slaap je met een onderdeken?

Met een onderdeken kun je het bed gaan voorverwarmen. Je moet de warmtedeken dan ongeveer een half uur voordat je van plan bent naar bed toe te gaan inschakelen. Leg je dekbed er overheen zodat de warmte die de warmtedeken afgeeft niet kan ontsnappen.

Het is heel goed mogelijk om d e warmtedeken de hele nacht aan te laten staan, Je moet er alleen wel op letten dat je de warmtedeken op de laagste stand zet als je van plan bent te gaan slapen. Een onderdeken zal altijd korter zijn dan de lengte van je bed.

Onder je hoofdkussen is het niet goed om verwarming te hebben liggen. Je lichaam koelt namelijk af via je hoofd als het te warm mocht worden. Wanneer de deken ook je hoofd zou gaan verwarmen zou je het risico lopen om oververhit te raken.

Wanneer je lichaam oververhit raakt loop je de kans dat je wakker wordt met een verschrikkelijke hoofdpijn. Het is ook niet de bedoeling om een onderdeken om je heen te slaan of in te stoppen. Dit kan allemaal leiden tot oververhitting wanneer je dit wel zou doen.

Hoe weet je welke deken jij moet kiezen?

Wanneer je ervoor hebt gekozen of je een boven deken of onder deken te gebruiken zijn er nog een aantal dingen die mee spelen in het maken van je keuze. Je wil natuurlijk wel optimaal kunnen genieten van de verwarmingsdeken die je zal gaan kiezen.

Om te beginnen moet je de juiste maat gaan kiezen. Dan kun je denken aan het maken van de keuze of het een warmtedeken moet worden voor een eenpersoons of een tweepersoonsbed. Hierna kun je dan nog gaan nadenken over wat je nog meer belangrijk zou vinden bij het hebben van een warmtedeken.

Zo zou je bijvoorbeeld een keuze kunnen maken of je bijvoorbeeld zou willen dat je de temperatuur bij het voeteneind apart in zou kunnen stellen op het moment dat je last zou kunnen hebben gekregen van koude voeten.

Ook kun je je afvragen van welk materiaal de deken gemaakt zou moeten zijn. Welke stof als prettig ervaren wordt kan per persoon nogal verschillen van elkaar. Als je vaak laat thuis bent en niet veel tijd hebt om het bed voor te verwarmen zou je een onderdeken kunnen kiezen die maar 5 minuten nodig heeft om voor te verwarmen.

Als je de vragen hebt beantwoord die je hierboven hebt zien staan, dan kom je vanzelf uit bij de verwarmingsdeken die het best bij je past. En waarmee jij het lekkerst van een warme nacht kunt genieten

Hoe weet je of een verwarmingsdeken veilig is?

Er zijn veel verwarmingsdekens te vinden die beveiligd zijn tegen oververhitting. Dit wil eigenlijk alleen maar zeggen dat de verwarmingsdeken zichzelf automatisch uit zal schakelen wanneer de deken oververhit dreigt te raken.

Het is dan ook zo dat de verwarmingsdeken zich =zelf helemaal uit zal gaan schakelen. Wanneer dit gebeurt ben je meteen ook energie aan het besparen en sla je eigenlijk twee vliegen in een klap. Je slaapt lekker warm en veilig en je weet ook heel erg zeker dat je niet onnodig veel te veel energie zal gebruiken bij het gebruiken van de verwarmingsdeken.

De beste 5 verwarmingsdekens

1

Auronic verwarmingsdeken

Beste verwarmingsdeken
9.4Expert Score
Eenvoudige bediening met afstandbediening

Een optie om na 180 minuten automatisch uit te schakelen. Wasbaar met de hand. Extra zacht door het ademende flanellen materiaal. Ideaal om de koude wintermaanden door te komen.

Goede punt(en)
 • Wasbaar
 • Zacht
 • Flanellen materiaal
2

MOA verwarmingsdeken 180×130 cm

Moa verwarmingsdeken
9Expert Score
Hoogste kwaliteit verwarmingsdeken

Met dit verwarmingsdeken van MOA heb je alles in één pakket. Hij is groot, heeft 10 verschillende warmtestanden en super zacht. Daarbij is het gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Hiervoor betaal je wel iets meer.

Goede punt(en)
 • Snel warm
 • Gemaakt van hoge kwaliteit
 • 10 verschillende warmtestanden
Minpunt(en)
 • Iets duurder dan andere
3

Inventum HB180G verwarmingsdeken

8.6Expert Score
Ik gebruik dit deken nu een week. Wordt heerlijk warm.

De extra grote fleecedeken is comfortabel door zijn zachte textuur en heerlijke warmte. De deken is wasbaar in de wasmachine, door de afneembare schakelaar. De warmtedeken heeft 9 verschillende warmtestanden.

Goede punt(en)
 • Extra groot
 • Zacht
 • Wasbaar
4

Medisana Wasbaar verwarmingsdeken

8.3Expert Score
Erg handig en goede prijs.

Niemand vindt een koud bed fijn, zeker niet in de wintermaanden. Deze warmtedeken zorgt ervoor dat je nooit meer een koud ben in hoeft. Dankzij de automatische uitschakeling en oververhittingsbescherming kun je deze deken gerust aanzetten, ook als je er niet naast staat.

Goede punt(en)
 • Nooit meer koud
 • Fijn
 • Zacht
5

Elektrische verwarmingsdeken van DistinQ

7.7Expert Score
Heerlijk zachte deken die snel opwarmt.

Een oppervlakte van 160 bij 120 centimeter, met 9 verschillende warmtestanden zorgt ervoor dat je het nooit meer koud hoeft te hebben. Zelfs niet in de wintermaanden.

Goede punt(en)
 • Verschillende standen
 • Groot oppervlakte
 • Niet meer koud
Nadelen
 • Handleiding is beperkt

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general