Boxkussen kopen? – De 5 beste getest

Wil je graag gebruik maken van een boxkussen? Dan is het fijn om er eerst wat meer over te weten te komen. Het is namelijk een erg populair type kussen en steeds meer mensen maken er gebruik van. Deze kussens zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabeler en ergonomischer slaapoppervlak. We leggen je uit hoe je een boxkussen kunt herkennen, maar ook wat de voordelen zijn. Zo kun jij zelf de juiste keuze maken als jij dit kussen ook wil kopen.

Wat is een boxkussen?

Voordat jij een boxkussen gaat bestellen is het goed om te weten hoe je dit kussen kunt herkennen. Een boxkussen is een type kussen dat een vierkante of rechthoekige vorm heeft en is opgebouwd uit diverse lagen. Vaak bestaat de buitenste laag van het kussen uit zacht en ademend materiaal waarbij je dus kunt denken aan katoen, terwijl de binnenkant van het kussen bestaat uit een aantal compartimenten of ‘boxen’ die zijn gevuld met zacht materiaal zoals dons, veren, synthetisch materiaal of traagschuim.

Ontwerp kussen

Het ontwerp van een boxkussen biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele kussens. Het belangrijkste voordeel is de ondersteuning die het biedt aan je nek en hoofd tijdens het slapen. Doordat het kussen is opgebouwd uit verschillende compartimenten, wordt het vulmateriaal gelijkmatig verdeeld over het kussen. Dit zorgt ervoor dat je hoofd en nek op een comfortabele manier worden ondersteund, zonder dat er te veel druk wordt uitgeoefend op bepaalde gebieden.

Wat zijn de voordelen van een boxkussen?

Het ontwerp van een boxkussen biedt sowieso al een groot voordeel, maar er zijn nog veel voordelen te ervaren. Het kussen kan namelijk je slaaphouding verbeteren. Als je slaapt op een traditioneel kussen, kan het zijn dat je hoofd te ver naar voren wordt geduwd of juist te ver naar achteren wordt geduwd, afhankelijk van hoeveel vulmateriaal er in het kussen zit. Het gevolg kan dan zijn dat je last krijgt van een stijve nek of andere pijn. Een boxkussen zorgt ervoor dat je nek en hoofd in een neutrale positie blijven, wat kan helpen om nekpijn te voorkomen. Dit klinkt dus sowieso al als de moeite waard, zeker wanneer dat jij vaak wakker wordt met pijn in je nek.

Materiaal

Een ander voordeel van een boxkussen is dat het materiaal dat wordt gebruikt om het kussen te vullen kan worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kussen dat extra steun biedt aan je nek en hoofd, dan kun je kiezen voor een kussen met traagschuim. Als je liever een zacht en luchtig kussen hebt, dan kun je kiezen voor een kussen gevuld met dons of veren. Meestal kun jij een boxkussen gewoon wassen, dit is wel zo fijn voor de hygiëne en voor mensen met allergieën of astma. Huisstofmijt moet namelijk voorkomen worden.

Waar let je op als je een boxkussen wil kopen?

Als je op zoek bent naar een boxkussen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet goed weten wat je wil kopen en daar moet je dan ook vooraf de nodige aandacht aan besteden. Maar welke tips hebben we nog meer voor je?

 • Kijk goed naar de maat van het boxkussen. Je hebt deze kussens namelijk te koop in verschillende maten, dus zorg ervoor dat je een kussen kiest dat past bij de grootte van je bed.
 • Waar bestaat het vulmateriaal uit? Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende soorten vulmateriaal beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Kies het vulmateriaal dat het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.
 • Hoe stevig mag het boxkussen voor jou zijn? Je hebt zachte maar ook erg stevige kussen en veel varianten daar tussenin. De stevigheid die je kiest, hangt af van jouw persoonlijke slaaphouding en voorkeuren. Als je bijvoorbeeld een zijslaper bent, wil je misschien een steviger kussen om voldoende ondersteuning te bieden aan je nek en hoofd.
 • Jouw eigen budget speelt ook een grote rol bij het maken van je keuze. Je hebt dure kussens en goedkopere modellen. De prijs hangt af van de grootte, de kwaliteit en het materiaal. Maar er kan ook altijd een mooie aanbieding zijn waar je gebruik van kunt maken, zo kun je ook nog geld besparen op je aankoop. 

In ieder geval weet je nu wat de voordelen zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een boxkussen. Zorg ervoor dat jij weer door kunt slapen en wakker kunt worden zonder stijve nek of pijn aan je nek. Dit kussen biedt de juiste ondersteuning is hetgeen wat je nodig hebt.

De beste 5 boxkussens van 2023

1

Stevig boxkussen

foto van een Stevig boxkussen
9.2Expert Score
Met dit stevige boxkussen kun je beter slapen en het vermindert de pijn in je nek en schouders bij het opstaan.

Een stevig boxkussen helpt je de dag beter te beginnen, geen pijn meer bij het opstaan in je nek en schouders! Dit heeft allemaal te maken met dit geweldige kussen, waarbij de tijk van 100% katoen is en het is afgewerkt met een luxe bies. Het kussen is 50x60x10 cm en kan uit worden gewassen. Het reguleert het vocht en kan eventueel extra gevuld worden met extra vulling middels de ritssluiting.

Goede punt(en)
 • Stevig
 • Comfortabel
 • Vulling zelf aan te passen
2

Ondersteunende boxkussen

foto van een Ondersteunende boxkussen
9Expert Score
Een speciaal boxkussen, een box model met extra neksteun wat zorgt voor meer steun in je nek. Fijn hoofdkussen om te gebruiken.

Als je een boxkussen zoekt wat meer steunt oplevert in je nek, dan is dit een goede keuze. Je hebt hierdoor extra steun in je nek en heeft een vaste hoogte van 10 cm. Zo kun je heerlijk op je rug en zij liggen. De vulling bestaat uit Dreampearls, en dat is een polyester bolletje met sterk ondersteunende, verende eigenschappen en deze kennen ook een lange levensduur. Het kussen is goed gevuld en de tijk bestaat uit 100% percal katoen. Het kussen kan ook worden gewassen.

Goede punt(en)
 • Goede vulling
 • Goede kwaliteit
 • Voelt fijn aan
3

Mooi boxkussen

foto van een Mooi boxkussen
8.3Expert Score
Dit mooie boxkussen is in hoogte verstelbaar, en geschikt voor alle soorten slapers, zowel rug, zij als buik.

Indrukwekkend boxkussen, geschikt voor zowel buik-, zij- als rugslapers. Een duurzaam en verantwoord kussen, in hoogte verstelbaar en antiallergisch. Het voelt erg fijn aan en is koelend. Het werkt anti transpirerend en je kunt de stevigheid van het kussen zelf bepalen. Je krijgt een heerlijke steun aangeboden in je nek als je voor dit kussen kiest.

Goede punt(en)
 • In hoogte aanpasbaar
 • Ligt fijn
 • Goede kwaliteit

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general