Daglichtlamp kopen? Bekijk e beste daglichtlamp van 2023

Om ervoor te zorgen dat je biologische klok goed kan draaien en de vitamine D aanmaak op gang blijft hebben we daglicht nodig. Deze lamp zorgt ervoor dat daglicht nagemaakt is. Zo zou je zelfs binnen in huis altijd daglicht kunnen hebben. Wanneer je overweegt een daglichtlamp aan te schaffen is het handig om te weten welke je dan het best kan kiezen. Lees daarom alles over een daglichtlamp in deze blog.

Wat is een daglichtlamp?

Een daglichtlamp is een lamp die de hele dag door voor een perfect en natuurlijk licht kan zorgen. Maar de specificaties van zo’n lamp zijn erg belangrijk bij het maken van je keuze bij het kopen van een daglichtlamp. De verlichting is van een gelijk niveau aan dat van daglicht. Om die reden worden deze lampen daglichtlampen genoemd.

Een andere naam voor deze lampen is ook wel de lichttherapielamp. Dus het is echt aan te raden de lichttherapielamp in de ochtend tussen de 20 en de 60 minuten aan te zetten. En de exacte tijd is helemaal afhankelijk van welke behoefte jij hebt. Als je dit iedere morgen zou doen dan zul je al snel merken dat je stemming en je energielevel flink zullen stijgen.

Een daglichtlamp kan je behalve in de ochtend thuis gebruiken ook prima op kantoor neerzetten. Al Helemaal bij donkere dagen. Daardoor krijg je dan weer meer energie van en je humeur knapt daarmee ook heel erg op. Deze twee gegevens zorgen ook voor een hogere productiviteit op de werkvloer en een betere sfeer binnen het bedrijf.

Wat is lichttherapie?

Door middel van lichttherapie wordt de aanwezige hoeveelheid melatonine in je bloed verlaagt. Dit zorgt ervoor dat je minder behoefte hebt om te slapen. Met het gebruiken van een bepaalde lichtsoort kan ervoor gezorgd worden dat onze biologische klok zich aan kan passen aan de veranderende situaties.

Met lichttherapie wordt als het ware deze biologische klok helemaal gereset. Door deze te resetten is de biologische klok in staat weer goed te gaan werken. Lichttherapie wordt vaak gebruikt bij depressie. Deze komt vaak in de wintermaanden voor en wordt ook wel de winterdepressie genoemd.

Dit speelt vooral in de winter af doordat de sterkte van de zon afneemt, er zijn minder daglichturen en de zon komt ook steeds later op. Deze veranderingen in de natuur hebben invloed op onze biologische klok. Deze klok zit in een speciaal deel van onze hersenen. Wil je echt het gevoel hebben dat het donker is terwijl je slaapt? Kijk dan eens naar een slaapmasker!

Wat is de beste daglichtlamp om te helpen met slapen?

In ons lichaam worden hormonen aangemaakt die ervoor zorgen dat ons lichaam in een slaap-waakritme zit. Deze hormonen zijn bijvoorbeeld melatonine en cortisol. Cortisol zorgt voor een slaapgebrek en melatonine zorgt er juist voor dat we slaperig worden.

Wanneer je niet in slaap kan komen kan je ervan uit gaan dat het gehalte aan Cortisol in je bloed aan de hoge kant is, waardoor je niet kan slapen. Als het donker wordt gaat ons lichaam die melatonine aanmaken. Wanneer het licht weer komt, begint ons lichaam cortisol aan te maken. dus wanneer je daglicht krijgt, zul je merken dat je veel energieker door de dag heen komt als een dag waarop je geen daglicht gezien hebt.

Door overdag lichttherapie toe te passen zul je merken dat de kwaliteit van slapen ook veel beter gaat worden.

Welke voordelen heeft de beste daglichtlamp?

 • Het zien van kleuren wordt verbeterd
 • Het verbetert de helderheid van je zicht
 • De stemming wordt beter
 • De productiviteit gaat omhoog
 • Je mentale bewustzijn gaat vooruit
 • De verkoop in de handel neemt toe
 • De groei van de plant wordt bevorderd
 • Schoolprestaties van studenten gaan vooruit
 • Het vitamine D gehalte in het lichaam verbeterd.

Welke nadelen heeft de beste daglichtlamp?

Naast de voordelen heeft lichttherapie natuurlijk ook zo zijn nadelen. Deze nadelen zijn:

 • Je loopt kans op verbranding door Uv-straling of door het zonlicht
 • Wanneer je deze lampen langdurig gebruikt kan je huid gaan verouderen
 • Een te hoge dosis aan UV-straling verhoogt het risico op huidkanker. Hierin zijn ook weer verschillende soorten en gradaties bekend.

Waarop hebben we geselecteerd?

Wanneer je een daglichtlamp wil gaan kopen is het slim om duidelijk voor jezelf te hebben waar de daglichtlamp aan moet voldoen. Om je hierbij een handje te helpen hebben wij een aantal zaken voor je op een rijtje gezet:

 • De intensiteit van de daglichtlamp moet minimaal 10.000 lux zijn. Een lux staat gelijk aan het licht van een kaars. Hoe meer Lux hoe korter je er gebruik van hoeft te maken
 • Let erop dat de lamp geen Uv-straling bevat
 • Kies een lamp die goed bij jouw persoonlijke behoefte past.
 • Let ook op het formaat van de lamp, met de plaats waar je hem wil gaan gebruiken in je achterhoofd in gedachten.

Moet je het hele jaar door aan lichttherapie doen?

Vooral in de wintermaanden zou je gebruik moeten maken van de lichttherapie. In de zomermaanden wanneer de zon volop schijnt, zou je ook lekker naar buiten kunnen gaan en daar je zonlicht en daglicht vandaan kunnen halen. Maar in de zomer is het weer natuurlijk ook veel meer uitnodigend om naar buiten te gaan en een heerlijke wandeling te maken.

De 5 beste daglichtlampen van 2023

Natuurlijk zijn er een aantal daglichtlampen die er bovenuit steken. De beste daglichtlampen zullen wij hieronder voor je benoemen en beschrijven.

1

Philips Somneo Sleep & Wake Up Light

Beste daglichtlamp van philips
9.3Expert Score
Beste daglichtlamp uit de test

Met deze lamp word je wakker met een hele rustige zonsopgang. Het opkomende daglicht zorgt ervoor dat je rustig en energiek aan je dag begint. Ook voor het in slaap vallen is deze geschikt. Met de dubbelfunctie is dit een zeer geschikte lamp.

Er zitten vele mogelijkheden op waardoor je de lamp helemaal aan je persoonlijke voorkeuren aan kan passen.

Goede punt(en)
 • Powerwake stand die helpt met opstaan
 • Heeft sensoren die helpen om een perfecte omgeving te maken
 • Kan gebruik maken van muziek voor extra rust
2

Medisana LT 460 Daglichtlamp

Medisana daglichtlamp
8.7Expert Score
De tweede beste daglichtlamp

Deze lijkt in veel opzichte op ondertaande Beurer TL30, alleen is deze iets mooier afgewerkt. Deze wordt geleverd met een opbergtas waarmee je de lamp makkelijk mee kan nemen. Ook is deze voorzien van een standaard, waarmee je helemaal zelf kan bepalen of je hem horizontaal of verticaal neer wil zetten.

Goede punt(en)
 • Energiezuinig
 • Kan zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt
 • Gelijkmatige lichtverdeling
3

Beurer TL30 Daglichtlamp

8.1Expert Score
Goede daglichtlamp

Deze lamp is van een van de meest bekende merken op het gebied van de technologie voor daglichtverlichting. Deze worden met behulp van veel expertise op de markt gebracht. Deze is in een compact formaat gemaakt en is makkelijk mee te nemen naar het kantoor of je werk.

Goede punt(en)
 • Formaat past overal bij
 • Maakt geen gebruik van UV technologie
 • Kan ook zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt
4

Philips LED lamp 4-32W E27 350lm 6500K Daglicht

7.5Expert Score
Een daglichtlamp van middelmatige kwaliteit

Dit is niet meteen een echte daglichtlamp, maar een lichtbol die je in je huidige lamp kan draaien. De kleurstelling hiervan is hetzelfde als daglicht. Hierdoor zal je je ook minder vermoeid voelen, Let er wel op dat er geen dikke, grote kap over de lamp heen komt te hagen, dan verliest deze zijn werking.

Vaak worden deze lampen gebruikt in nachtlampen of bureaulampen

Goede punt(en)
 • Kleurstelling zelfde als daglicht
 • Dikke fitting
 • LED licht dus energiezuinig
5

Medisana DG 100 Daglichtbril

6.9Expert Score
Prima maar werkt anders dan een daglichtlamp

Deze Bril helpt je met een betere energiebalans. De bril is via een USB-poort op te laden en werkt op basis van blauwlicht technologie. Tijdens het dragen van deze bril kan je gewoon verder gaan met je dagelijkse bezigheden.

Door het blauwe licht wordt overdag je melatonine gehalte verlaagd, hierdoor ben je energieker en voel je je minder snel moe.

Goede punt(en)
 • Je wordt er energierijker van
 • Gemaakt van goed materiaal voor comfort
 • Maakt gebruik van speciale lichttechnologie
Mindere punt(en)
 • Gebruik voor overdag

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general