De beste kussens voor baby’s

Vanuit orthopedisch oogpunt, het hoofd is net zo groot als de schouders, is een baby in feite geen hoofdkussen nodig. Toch is het voor onder meer de schedelvorming wel goed om toch voor een zacht en plat babykussen te kiezen. We zetten hier de beste kussens voor je baby op een rij. Zo wordt kiezen toch een stuk gemakkelijker.

Wat is een babykussen?

Een babykussen is een plat kussen en is wasbaar. Een goed babykussen heb je snel weer schoon. In de simpele wetenschap dat een viezigheidje snel ontstaat in het babybedje of in de kinderwagen is een uitwasbaar kussen een must. In de meeste gevallen wordt de nek van de baby door het kussen nog wel enigszins ondersteund.

Waarom een babykussen?

Zoals gesteld is een babykussen niet iets dat écht noodzakelijk is. Het kussen beschermt wel het matras tegen viezigheid en biedt doorgaans nog ondersteuning in de nek. Het helpt vanwege de zachtheid ook de schedelvorming goed te laten verlopen.

Om die reden is een babykussen ook altijd heel zacht. Vooral voor het achterhoofd is een babykussen perfect. Met een goed babykussen zorg je er eveneens voor dat je zoon of dochter steeds in de beste houding ligt.

De beste babykussens

Bij het beoordelen van de babykussens hebben we nadrukkelijk gekeken naar de volgende aspecten:

 • Materiaal
 • Comfort
 • Prijs- kwaliteitsverhouding

In de regel wordt overigens vaak uitgegaan van een babykussen met afmetingen van 60 bij 70 centimeter. Er zijn echter diverse specialisten die ook babykussens in afwijkende formaten aanbieden. Ook vind je op de markt heel veel decoratieve kussentjes.

Deze gebruik je bij voorkeur niet. Je herkent ze al meteen aan de vorm. Een goed babykussen is plat, de meer decoratieve kussens zijn dat niet. Kies je wel voor een dergelijk kussentje, dan kan dat van invloed zijn op de lighouding van je zoon of dochter. Verstandig dus om alleen met de echte specialisten in zee te gaan als het gaat om het babykussen.

Wise Goods

9Expert Score
Hoge kwaliteit baby kussen

Het babykussen van Wise Goods biedt steun aan de nek en heeft een uitsparing. Op die manier wordt voorkomen dat de baby een platter hoofd krijgt door het vele liggen. Ook een gezonde schedelvorming wordt op deze wijze gestimuleerd. De voorkant van dit kussen is van katoen, de achterkant is van ademend 3D geweven rastervormig polyester. Het babykussen van Wise Goods is met een prijs van 24,95 euro reëel, want dit babykussen heeft simpelweg heel erg veel te bieden.

Pluspunt(en)
 • Lekker zacht
 • Ventileert
Minpunt(en)
 • Geen

Prénatal babykussen

8.8Expert Score
Gemaakt van hoogwaardige gesiliconiseerde polyester

Het uitstekende babykussen van Prénatal heeft een vulling met hoogwaardige gesiliconiseerd polyester, met een holle vezel. Het kussen bestaat verder uit 100 procent donsdicht katoen. Het vulgewicht van dit sterke kussen is 170 gram en is beschikbaar is een afmeting van 60 bij 70 centimeter. Je kunt dit kussen prima wassen op 40 graden en je krijgt het kussen geleverd met een draagtas.

Pluspunt(en)
 • Sterk kussen
 • Ventileert
Minpunt(en)
 • Geen

Royal Touch

8.8Expert Score
Goede babykussen

Met het babykussen van Royal Touch is een zeer zacht kinderkussen genoemd. Het vulgewicht van dut kussen is 200 gram en het kussen is vooral erg licht en veerkrachtig. Het babykussen heeft eveneens een sterk ventilerend karakter en is blijvend zacht. Je wast dit kussen gewoon op 40 graden en het kussen kan eveneens in de droger. De tijk van dit babykussen is van microvezel en het kussen heeft een lengte van 60 centimeter. De prijs? Die bedraagt slechts 14,95 euro.

Pluspunt(en)
 • Ergonomisch ontwerp
 • Prettig design
 • Comfortabel
Minpunt(en)
 • Geen

Briljant Baby

8.6Expert Score
Fijne kussen van Briljant Baby

Het babykussen van Briljant Baby is 60 bij 70 centimeter en van microvezel. Overigens is het babykussen eveneens leverbaar in andere maten. De tijk van dit kussen bestaat volledig uit katoen. De vulling is ook nu van gesiliconiseerde holle vezel en het vulgewicht van het kussen is 350 gram bij een kussen van deze lengte. Kies je voor een kussen van 40 bij 60 centimeter, dan is sprake van een vulgewicht van 200 gram. Met een prijs van 18,40 euro is het kussen allesbehalve duur. Sterker, je kunt de prijs- kwaliteitsverhouding beslist uitstekend noemen.

Pluspunt(en)
 • Slijt en vormvast
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
Minpunt(en)
 • Geen

Aerosleep

8.2Expert Score
Redelijke kussen

Het kussen van Aerosleep is aan de dure kant met een prijs van 37,95 euro. Het bijzondere aan dit babykussen is dat het met je baby mee kan groeien. Het is bovendien het ideale eerste kussentje voor je zoon of dochter en geschikt in zowel wiegjes als ledikanten. Je kunt het kussen aanpassen en ook al prima in hoogte verstellen. Ook dit kussen doe je gewoon in de wasmachine, bij een temperatuur van 60 graden. De prijs van dit babykussen is iets hoger, je krijgt echter wel echt waar voor je geld.

Pluspunt(en)
 • Goed voor baby's
 • Fijn materiaal
Minpunt(en)
 • Geen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general