Top 5 Babykussens van 2023 Koopgids

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 9 verschillende baby kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Vanuit orthopedisch oogpunt, aangezien het hoofd net zo groot is als de schouders, heeft een baby in feite geen hoofdkussen nodig. Toch is het voor de schedelvorming onder andere wel goed om toch een zacht en plat babykussen te kiezen. Hier zetten we de beste kussens voor je baby op een rij. Zo wordt kiezen een stuk gemakkelijker.

Wat is een babykussen?

Een babykussen is een plat kussen dat wasbaar is. Een goed babykussen krijg je snel weer schoon. Wetende dat er snel viezigheid kan ontstaan in het babybedje of in de kinderwagen, is een uitwasbaar kussen een must. In de meeste gevallen biedt het kussen nog enige ondersteuning aan de nek van de baby.

Waarom een babykussen?

Zoals gesteld, is een babykussen niet iets dat écht noodzakelijk is. Het kussen beschermt wel het matras tegen viezigheid en biedt over het algemeen nog ondersteuning aan de nek. Vanwege de zachtheid helpt het ook de schedelvorming goed te laten verlopen. Wil je toevallig ook meer informatie over hoe je de bedtijd kunt optimaliseren op basis van de leeftijd van je kind? Raadpleeg ons blog Bedtijd per leeftijd.

Om die reden is een babykussen ook altijd heel zacht. Vooral voor het achterhoofd is dit kussen perfect. Met een goed kussen voor je baby zorg je er eveneens voor dat je zoon of dochter voortdurend in de beste houding ligt.

De beste babykussens

Bij het beoordelen van de babykussens hebben we nadrukkelijk gekeken naar de volgende aspecten:

  • Materiaal
  • Comfort
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

Over het algemeen wordt vaak uitgegaan van een babykussen met afmetingen van 60 bij 70 centimeter. Er zijn echter diverse specialisten die ook babykussens in afwijkende formaten aanbieden. Ook vind je op de markt veel decoratieve kussentjes.

Deze gebruik je bij voorkeur niet. Je herkent ze meteen aan de vorm. Een goed babykussen is plat, de meer decoratieve kussens zijn dat niet. Als je voor een dergelijk kussentje kiest, kan dat invloed hebben op de lighouding van je zoon of dochter. Het is dus verstandig om alleen met echte specialisten in zee te gaan als het gaat om het babykussen.

De 5 beste babykussens van 2023

1

Wise Goods

Sample subtitle
9Expert Score
Uitstekende Kwaliteit Baby Kussen van Wise Goods

Het babykussen van Wise Goods is meer dan een eenvoudig kussen. Dit product vormt een comfortabele steun voor de nek van de baby en dankzij de slimme uitsparing helpt het platte hoofden voorkomen en gezonde schedelvorming stimuleren. Daarnaast is het materiaal zowel zacht als ademend, met een katoenen voorkant en een ademend 3D polyester achterkant. Het prijskaartje van €24,95 is zeker gerechtvaardigd gezien de hoge kwaliteit en voordelen die dit kussen biedt.

Pluspunt(en)
  • Buitengewoon zacht en comfortabel
  • Uitstekende ventilatie
  • Bevordert gezonde schedelvorming
Minpunt(en)
  • Geen
2

Prénatal babykussen

Sample subtitle
8.8Expert Score
Hoogwaardig Gesiliconiseerd Polyester Babykussen van Prénatal

Het Prénatal babykussen, gevuld met hoogwaardig gesiliconiseerd polyester en omhuld in 100% donsdicht katoen, zorgt voor een uitzonderlijke slaapervaring voor uw baby. Het kussen weegt slechts 170 gram, waardoor het makkelijk te transporteren en te hanteren is. Bovendien kan het op 40 graden gewassen worden, en wordt het geleverd met een handige draagtas. Met een prachtig design en superieure kwaliteit staat dit babykussen garant voor comfort en duurzaamheid.

Pluspunt(en)
  • Duurzaam en sterk
  • Zeer goede ventilatie
  • Wordt geleverd met een handige draagtas
Minpunt(en)
  • Geen
3

Royal Touch

Sample subtitle
8.8Expert Score
Premium Zacht Kinderkussen van Royal Touch

Het kinderkussen van Royal Touch is een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar zachtheid en duurzaamheid tegen een betaalbare prijs. Het vulgewicht bedraagt 200 gram, waardoor het licht en veerkrachtig is. Het kussen behoudt zijn zachtheid en heeft een sterk ventilerend karakter. Bovendien is het wasmachinebestendig en droger veilig. Ook opvallend is de microvezel tijk van het kussen, waardoor het een aangenaam aanvoelt. Voor slechts €14,95 biedt dit kussen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Pluspunt(en)
  • Ergonomisch ontwerp voor optimaal comfort
  • Aantrekkelijk en functioneel design
  • Biedt uitzonderlijke zachtheid en comfort
Minpunt(en)
  • Geen
4

Briljant Baby

Sample subtitle
8.6Expert Score
Briljant Baby's Fundamental Fijne Kussen

Briljant Baby biedt een fantastisch babykussen dat zowel functioneel als betaalbaar is. Met een afmeting van 60 bij 70 centimeter, is dit kussen ideaal voor de meeste ledikanten. De tijk van dit kussen bestaat volledig uit katoen, terwijl de vulling bestaat uit gesiliconiseerde holle vezel. Of je nu kiest voor een kussen van 60 bij 70 of 40 bij 60 centimeter, je kunt rekenen op een veerkrachtige en zachte ervaring. En met een prijskaartje van slechts €18,40, biedt dit kussen een uitzonderlijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Pluspunt(en)
  • Duurzaam en behoudt de vorm goed
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
Minpunt(en)
  • Geen
5

Aerosleep

Sample subtitle
8.2Expert Score
Hoogwaardige Aerosleep Baby Kussen

Het Aerosleep Baby kussen biedt een premium slaapervaring voor uw kleintje. Dit model onderscheidt zich van de rest door zijn verstelbare ontwerp, dat kan worden aangepast en groeit met de behoeften van je kind. Het is het perfecte eerste kussen voor je baby, geschikt voor zowel wiegjes als ledikanten. Het kussen kan gemakkelijk worden gewassen op 60 graden, waarmee de hygiëne wordt gegarandeerd. Hoewel het prijskaartje van €37,95 hoger ligt, wordt dit gerechtvaardigd door de kwaliteit en veelzijdigheid die het kussen biedt.

Pluspunt(en)
  • Ideaal voor groeiende baby's
  • Gemaakt van premium kwaliteitsmaterialen
  • In hoogte verstelbaar voor extra comfort
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general