Bamboe kussen kopen? Dit zijn de 5 beste Bamboe kussens van 2023!

Over het bamboe kussen hoor je eigenlijk alleen maar goede berichten. Het koude kussen houd je hoofd letterlijk koel tijdens je slaap. Bovendien zou het mensen die snurken kunnen helpen van dit probleem af te komen. Dat laatste wordt door een groep mensen bevestigd, anderen zeggen nog even hard te snurken als met een ander kussen.

Wat is een bamboe kussen?

Een bamboe kussen is een kussen dat gevuld is met traagschuim en waarvan de hoes bestaat uit bamboevezels. De kussens bieden perfecte ondersteuning tijdens je slaap en om die redenen draagt het bij tot een betere nachtrust en een betere gezondheid. Bamboe vind je dus alleen terug in de hoes. Mensen die gebruik maken van een kussen roemen de ultieme nek- en schouderondersteuning.

De kussens van bamboe zijn vormvast, zacht en flexibel. Het kussen heeft bovendien een verkoelende en anti-transpirerende werking. Ook allergische reacties kun je door het gebruik van een kussen voorkomen. De levensduur van de kussen is beduidend langer dan voor elk ander kussen.

Waarvoor is een bamboe kussen gemaakt?

Het bamboe kussen is speciaal gemaakt om mensen die te kampen hebben met gewrichtsproblemen een betere nachtrust te bieden én om die klachten te verlichten en te voorkomen. Ook mensen die te kampen hebben met slapeloosheid hebben baat bij slapen op een kussen. Er wordt beweerd dat een kussen van bamboe helpt om van het snurken af te komen. Dit zou dan vooral te maken hebben met een betere slaaphouding. Als je iets zoek tussen de benen kun je beter gaan voor een beenkussen.

Omdat de ondersteuning aan de nek en schouders beter is, schijnt het kussen mensen die als gevolg van een verkeerde slaaphouding snurken daadwerkelijk te helpen.

Het kussen zou zorgen voor meer ruimte tussen de slijmvliezen en ook dat zou een positieve uitwerking hebben op mensen die snurken. Let wel, er is een groep mensen die zegt dat het kussen daadwerkelijk heeft geholpen om snurken tegen te gaan, een andere groep zegt dat ze nog steeds met snurkproblemen te kampen hebben.

Waar is het goed voor?

Neemt niet weg dat een bamboe kussen inderdaad voor een perfecte ondersteuning zorgt voor specifiek de nek en de schouders. Het feit dat de kussens erg zacht aanvoelen en ook een druk verlagend effect hebben maakt dat mensen op een bamboe kussen sneller en gemakkelijker in slaap komen.

Mensen zweten bovendien minder op deze kussens, kussens die gedurende de nacht opmerkelijk koel blijven aanvoelen. Het kussen neemt eveneens gemakkelijk zweet op en mensen die al te maken hebben met nek- en schouderklachten hebben bijzonder veel baat bij een kussen.

Ook worden klachten aan deze gewrichten voorkomen. Dit heeft vooral te maken met de verbeterde slaaphouding die je met een kussen van bamboe kunt realiseren. Hoewel het kussen zweet prima opneemt en afvoert is van zweten met dit kussen veel minder snel sprake dan bij welk ander kussen dan ook. Het kussen helpt transpireren namelijk voorkomen.

Voldoende redenen dus om ook voor het kussen van bamboe te kiezen. Wellicht helpt het je ook meteen af van je snurkproblemen. Ben je toch op zoek naar een binnenkussen? Lees hier meer over binnenkussens.

De beste 5 bamboe kussens

1

Dixxius Comfort Bamboe Hoofdkussen

Het beste bamboe kussen
9.2Expert Score
Best geteste bamboe kussen

Deze Bamboe kussen van Dixxius is verkozen tot nummer 1 uit onze review. Dit komt mede door de hoge kwaliteit Syndonfill dit kussen als materiaal gebruikt. De kussen zorgt ervoor dat je minder zweet tijdens het slapen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van Syndonfill
 • Duurzaam en makkelijk te wassen
 • Hoogste kwaliteit materiaal
2

Elfida Memory Foam Bamboe Kussen

Beste prijs-kwaliteit bamboe kussen van Elfida
8.9Expert Score
Top kwaliteit bamboe kussen

Deze kussen van Elfida is ook gemaakt van bamboegarens, dit zorgt ervoor dat dit kussen goed is tege nzweten en lekker zacht en flexibel is. Dit kussen is daarnaast ook helemaal gevuld met vlokken van traagschuim.

Goede punt(en)
 • Helemaal traagschuim
 • Zeer ondersteunend voor nek en rug
 • Kan gewassen worden tot 60 graden
3

MSS

7.9Expert Score
Redelijke kwaliteit bamboe kussen

Deze bamboe kussen van MSS is een van de beste uit onze test. Dit komt mede door het materiaal en de 100% bamboe die wordt gebruikt in het kussen.

Goede punt(en)
 • Heerlijk zacht
 • Koel en drukverlagend
 • Verminderd ook het snurken
4

Lucovitaal Kingsize Bamboe kussen

7.6Expert Score
Een bamboe kussen van middelmatige kwaliteit

Deze bamboe kussen van Lucovitaal is gemaakt voor zowel een buik, rug en zijslaper. De verpakking is gemakkelijk om het kussen mee te nemen op reis bijvoorbeeld.

Goede punt(en)
 • Makkelijk mee te nemen door compacte verpakking
 • Geschikt voor alle slapers
 • 100% gemaakt van bamboevezels
5

Bamboe kussen van Litalente

6.4Expert Score
Matige kwaliteit bamboe kussen

Dit bamboe kussen van Litalife is van goede kwaliteit. We hebben deze kussen op de vijfde plaats gezet van ons onderzoek, dit is niet omdat het de slechtste is maar omdat de concurrentie goed is. Dit kussen kan stress verlagend zijn doordat bamboe kan zorgen voor een goede nachtrust.

Goede punt(en)
 • Vormt zich naar nek en schouders
 • Veel circulatie van lucht door het kussen
 • Stress verlagend voor schouders
   Kussen tips
   Enable registration in settings - general