De beste Bamboe kussen van 2021

Bamboe kussen

Over bamboe kussens hoor je eigenlijk alleen maar goede berichten. Het koude kussen houd je hoofd letterlijk koel tijdens je slaap. Bovendien zou het mensen die snurken kunnen helpen van dit probleem af te komen. Dat laatste wordt door een groep mensen bevestigd, anderen zeggen nog even hard te snurken als met een ander kussen.

Wat is een bamboe kussen?

Een bamboe kussen is een kussen dat gevuld is met traagschuim en waarvan de hoes bestaat uit bamboevezels. De kussens bieden perfecte ondersteuning tijdens je slaap en om die redenen draagt het bij tot een betere nachtrust en een betere gezondheid. Bamboe vind je dus alleen terug in de hoes. Mensen die gebruik maken van een kussen roemen de ultieme nek- en schouderondersteuning.

De kussens van bamboe zijn vormvast, zacht en flexibel. Het kussen heeft bovendien een verkoelende en anti-transpirerende werking. Ook allergische reacties kun je door het gebruik van een kussen voorkomen. De levensduur van de kussen is beduidend langer dan voor elk ander kussen.

Waarvoor is een bamboe kussen gemaakt?

Het bamboe kussen is speciaal gemaakt om mensen die te kampen hebben met gewrichtsproblemen een betere nachtrust te bieden én om die klachten te verlichten en te voorkomen. Ook mensen die te kampen hebben met slapeloosheid hebben baat bij slapen op een kussen. Er wordt beweerd dat een kussen van bamboe helpt om van het snurken af te komen. Dit zou dan vooral te maken hebben met een betere slaaphouding. Als je iets zoek tussen de benen kun je beter gaan voor een beenkussen.

Omdat de ondersteuning aan de nek en schouders beter is, schijnt het kussen mensen die als gevolg van een verkeerde slaaphouding snurken daadwerkelijk te helpen. Het kussen zou zorgen voor meer ruimte tussen de slijmvliezen en ook dat zou een positieve uitwerking hebben op mensen die snurken. Let wel, er is een groep mensen die zegt dat het kussen daadwerkelijk heeft geholpen om snurken tegen te gaan, een andere groep zegt dat ze nog steeds met snurkproblemen te kampen hebben.

Waar is het goed voor?

Neemt niet weg dat een bamboe kussen inderdaad voor een perfecte ondersteuning zorgt voor specifiek de nek en de schouders. Het feit dat de kussens erg zacht aanvoelen en ook een druk verlagend effect hebben maakt dat mensen op een bamboe kussen sneller en gemakkelijker in slaap komen. Mensen zweten bovendien minder op deze kussens, kussens die gedurende de nacht opmerkelijk koel blijven aanvoelen. Het kussen neemt eveneens gemakkelijk zweet op en mensen die al te maken hebben met nek- en schouderklachten hebben bijzonder veel baat bij een kussen.

Ook worden klachten aan deze gewrichten voorkomen. Dit heeft vooral te maken met de verbeterde slaaphouding die je met een kussen van bamboe kunt realiseren. Hoewel het kussen zweet prima opneemt en afvoert is van zweten met dit kussen veel minder snel sprake dan bij welk ander kussen dan ook. Het kussen helpt transpireren namelijk voorkomen. Voldoende redenen dus om ook voor het kussen van bamboe te kiezen. Wellicht helpt het je ook meteen af van je snurkproblemen. Ben je toch op zoek naar een binnenkussen? Lees hier meer over binnenkussens.

De beste bamboe kussen

MSS

9Expert Score
Hoge kwaliteit bamboe kussen

Het bamboekussen heeft een druk verlagende traag schuim vulling. Dat betekent dat de kussen zich vormt naar je hoofd, nek en schouders.

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
Minpunt(en)
  • Geen
      Kussen tips
      Enable registration in settings - general