Top 5 Badkussens van 2023: Uitgebreide expertreview

Dit onderzoek is geschreven door 5 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 13 verschillende badkussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Na een lange werkdag vinden veel mensen het heerlijk om te genieten van een warm bad. Het is begrijpelijk, omdat een bad ontspannend en rustgevend is. Een badkussen kan hier enorm bij helpen.

Helaas, in bad liggen kan oncomfortabel zijn door het leunen van je nek op de badrand. Dit kan het badderen minder aangenaam maken. Om comfortabel in bad te kunnen liggen, zou je een badkussen kunnen aanschaffen. Misschien heb je nog nooit van een badkussen gehoord en vraag je je af wat dat zou zijn en waarom je daarvoor zou kiezen?

Er is niet veel aangenamer dan ontspannen in bad na een lange werkdag. Toch kan het door de harde badrand waar je hoofd en nek tegen leunen minder comfortabel zijn.

Door een hoofdsteun, oftewel een badkussen, aan je bad toe te voegen, wordt je bad direct comfortabeler. Het gebruik van een kussen voelt aan alsof je een wellness spa in huis hebt. Dit is een fijne manier om meer comfort uit je bad te halen.

Er zijn verschillende soorten badkussens verkrijgbaar, zoals gelkussens, foam kussens en opblaaskussens. De opblaaskussens zijn aanzienlijk goedkoper dan de foam kussens en gelkussens.

Waarom zou je een kussen in bad willen?

Een kussen in bad is niet vanzelfsprekend. Maar als je optimaal wilt genieten van je tijd in bad en daar echt een relaxmoment van wilt maken, dan kun je er het beste voor kiezen om een kussentje erin te leggen. Wil je ook buiten het bad extra ontspannen? Overweeg dan eens een massagekussen.

Het plaatsen van een kussen in je bad kan bijdragen aan de ontspanning en genot van je tijd in het warme water. Het maakt het namelijk mogelijk om je nek en hoofd op een fijne en ontspannen manier te laten rusten op de rand van het bad. Hierdoor kun je meer van je bad genieten. Als je op zoek bent naar een kussen om pijnvrij op te kunnen zitten…

Waar moet je op letten bij het kiezen van een badkussen?

bij het zoeken naar een badkussen is het belangrijk om te beseffen dat deze in veel variaties beschikbaar zijn. Probeer daarom van tevoren te bepalen wat je verwacht van je badkussen.

Door bij het kopen van een badkussen op de volgende punten te letten, kun je er zeker van zijn dat je een goed badkussen koopt. Let op de volgende aspecten bij het aanschaffen van een badkussen.

De textuur van een badkussen

Badkussens gemaakt van PVC of Vinyl hebben over het algemeen een heel goede plastic textuur. Maar een badkussen gemaakt van stof biedt vaak meer comfort. Veel stoffen badkussens zijn voorzien van een gaaslaag of een geribbeld patroon.

Welke textuur je het prettigst vindt, is heel persoonlijk. Er is daarin geen goed of fout. Je bent helemaal vrij om de juiste textuur voor in jouw bad te kiezen.

Zuignappen of haken

Na gebruik in bad kun je een kussen met haken makkelijk ophangen en opbergen. Door het kussen te laten hangen, kan het gemakkelijker drogen.

Naast badkussens met haken zijn er ook badkussens die vastgezogen worden aan de badwand met zuignappen. Deze badkussens zijn makkelijk te verwijderen uit het bad na gebruik. Ze zijn echter iets minder stevig dan de badkussens met haken.

Schimmelbestendigheid

Let bij de aankoop van je badkussen erop dat het gemaakt is van schimmelpreventief materiaal, zoals PVC of Vinyl. Deze badkussens veeg je gemakkelijk schoon.

Als je kiest voor een stoffen badkussen, kies dan voor een exemplaar met een verwijderbare hoes. Je kunt de hoes dan na het baden afnemen en wassen.

Patroon en kleur

Badkussens worden over het algemeen van wit materiaal gemaakt. Alleen bij gelkussens wordt blauwe of groene gel gebruikt, wat vaak door de hoes heen zichtbaar is.

Door voor een gekleurd kussen te kiezen, kun je extra sfeer in je badkamer creëren. De kleur die je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur.

De prijs van een badkussen

Natuurlijk speelt de prijs ook een grote rol. Je hebt niet altijd invloed op de prijs. Factoren zoals stijl, materiaal en formaat zijn allemaal bepalend voor de prijs.

Je kunt een badkussen zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn badkussens in verschillende prijsklassen te koop. De goedkopere kussens zijn vaak kleiner, maar minder steun in de nek doet niet af aan het comfort dat ze bieden.

Als je kiest voor een duurdere soort badkussen, krijg je een groter kussen. Deze kussens zijn vaak zo groot dat ze de hele rug en nek kunnen bedekken. Ze zijn vaak schimmelbestendig en voorzien van twee zuignappen van hoge kwaliteit aan de achterzijde.

Wat zijn de voordelen van een badkussen?

Een badkussen kan je helpen ontspannen en het bad nog comfortabeler maken. Het zorgt ervoor dat een bad een ideale plek wordt om na een drukke werkdag of werkweek tot rust te komen.

Dankzij de zachte tussenlaag hoef je je nek en hoofd niet meer op de harde badrand te leggen. Bij het uitstappen uit het bad kun je je beter vasthouden en loop je minder snel een blessure op.

Wat zijn de nadelen van een badkussen?

Een nadeel van een badkussen is dat het duurder is dan bijvoorbeeld een opblaaskussentje. Ze nemen wat ruimte in, waardoor ze een probleem kunnen vormen als je een klein bad hebt. Er zijn gevallen bekend waarbij mensen het niet prettig vonden om er lang op te zitten, omdat er onder het kussen geen andere vulling meer zit.

De beste 5 badkussens

1

Bad kussen van RelaxTub

Best bad kussen
9.4Expert Score
"Hoogwaardig comfort en betrouwbare bevestiging voor ultieme ontspanning."

Met zes sterke zuignappen en een superieure anti-slipfunctie biedt dit nekkussen voor in het bad ongeëvenaarde stabiliteit en steun voor hoofd, nek en schouders. Bovendien profiteer je van de waterdichte constructie, ideaal voor langdurige ontspanning zonder zorgen over de kwaliteit of prestaties van je kussen.

Uitstekende features
  • Betrouwbare waterdichte kwaliteit
  • Ultieme oplossing voor lichamelijke ondersteuning
  • Superieure anti-slip functie
2

 LifeGoods Anti Slip Bad kussen 

Lifegoods bad kussen
9Expert Score
"Verwen jezelf met een luxe badervaring zonder compromissen op comfort"

Dit luxe badkussen met anti-slip zuignappen is een game-changer. Het stelt je in staat om volledig van een ontspannend bad te genieten, terwijl je ervoor zorgt dat je geen last krijgt van je nek, schouders of rug. Met de veelzijdigheid die het biedt, is het geschikt voor elk bad en transformeert het je badervaring in een mini-spa behandeling.

Topkenmerken van het product
  • Geschikt voor alle soorten baden
  • Maximaliseert het genot van badderen
  • Biedt een gevoel van luxe
3

Bathr Luxe waterdicht bad kussen

8.1Expert Score
"Ervaar uniek comfort met dit ergonomische en duurzame badkussen."

Ervaar het verschil van echt comfort met dit waterdichte ergonomische nekkussen voor in het bad. Het is ontworpen om de nek en schouders optimaal te ondersteunen, waardoor het pijn en ongemak na een tijdje in bad te hebben gezeten elimineert. Gemaakt met duurzaamheid in gedachten, is dit kussen een duurzame investering voor je badervaring.

Belangrijke eigenschappen
  • Uitstekende waterdichte kwaliteit
  • Ergonomisch ontwerp voor optimaal comfort
  • Gemaakt met duurzame materialen
4

Mavrié spa badkussen

7.6Expert Score
"Geniet van een ontspannen bad met perfecte ondersteuning en beveiliging."

Voor de ultieme ontspanningservaring tijdens het badderen, biedt dit badkussen met anti-slip zuignappen een perfecte oplossing. Het verzekert een solide en veilige ondersteuning voor je nek en rug, waardoor je maximaal kunt genieten van je bad zonder enige beperking of last te ondervinden. Een ware upgrade voor je badervaring!

Opmerkelijke kwaliteiten
  • Zorgt voor complete ontspanning
  • Biedt anti-slip beveiliging
  • Vaste zuignappen voor optimale fixatie
5

Papillon Badkussen

7Expert Score
"Ervaar superieure comfort en stabiliteit met dit premium badkussen."

Dit nekkussen, gemaakt van hoogwaardig zacht foam, biedt je de kans om je badervaring aanzienlijk te verbeteren. Het vormt een comfortabele en stevige steun, waardoor je geen last meer krijgt van je nek na een langere badsessie. De toevoeging van krachtige zuignappen zorgt voor een stabiele en veilige pasvorm, zodat je ongestoord van je bad kunt genieten.

Sterke eigenschappen
  • Zacht foam voor maximale comfort
  • Biedt sterke en stabiele ondersteuning
  • Betrouwbare bevestiging dankzij Zuignappen
Mindere punt
  • Iets kleiner formaat

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general