De beste donutskussens getest en beoordeeld

Wat een oplichting en verlichting kan een donutkussen je geven. Pijnvrij zitten is een vereiste als je normaal wilt kunnen functioneren in het dagelijks leven. En dat kan met behulp van een donutkussen, een klussen dat er in heel erg veel verschillende uitvoeringen is.

Doorgaans passen de betere donutkussens prima op elke stoel, en dus zeker ook op een bureau- of autostoel. Voor veel mensen is een donutkussen simpelweg onmisbaar.

Wat is een donutkussen?

Een donutkussen wordt ook wel eens een zitring genoemd. Nog weer een andere benaming is een aambeien kussen. Het kussen is uitermate geschikt voor mensen die te kampen hebben met decubitis of aambeien. Ook vrouwen die net bevallen zijn willen nog wel eens gebruik maken van een donut kussen.

Waarvoor gebruik je een donut kussen?

Je kunt een donutkussen prima gebruiken als je pijnvrij wilt zitten. Heb je bijvoorbeeld aambeien of problemen  aan je stuitje dan kun je prima een beroep doen op een donutkussen. Dat geldt eveneens als je te maken hebt of hebt gehad met een hernia. Dat vooral omdat door gebruik te maken van een dergelijk klussen je zithouding verbetert. Door de zachte rand en de opening in het midden ontziet  de zitting het zitvlak.

De beste donutkussens

Om je te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we je een handje geholpen. We hebben daarbij sterk gelet op het

 • Gebruik
 • Comfort
 • prijs- kwaliteitsverhouding

Lifetec Premium Navy

9Expert Score
Hoge kwaliteit donut kussen

Het donutkussen biedt verlichting bij bepaalde ongemakken, pijn en helpt je de zithouding te verbeteren. Bovendien is dit een donutklussen dat ook nog eens helpt de bloedsomloop in de benen te verbeteren. Het bekende dove gevoel in de benen blijft dan ook uit. Het donutkussen wordt echter vooral gebruikt om pijn te verlichten en te voorkomen. Door de betere zithouding spaar je zowel je rug als je billen. Dat geeft je in het algemeen meer energie, zeker als je langdurig hebt moeten zitten. Om de prijs hief je dit kussen ook al niet te laten liggen, want je koopt een dergelijk kussen al voor een bedrag van 27,99 euro.

Pluspunt(en)
 • Lekker zacht
 • Ventileert
Minpunt(en)
 • Geen

The Goodlife

8.8Expert Score
Goed voor tijdens het zitten

Het donutkussen van The Goodlife is perfect als je langdurig op een stoel moet zitten. Het kussen heeft uiteraard de typische donutvorm en garandeert een optimale zithouding. Ook nu wordt de bloedsomloop sterk verbeterd in je benen en het kussen zorgt eveneens voor een verbeterde zithouding. Mocht je te maken hebben met bijvoorbeeld aambeien, hernia of pijn na een operatie, dan is het kussen van The Goodlife een uitstekend kussen. Het kussen is gevuld met traagschuim en haalt nadrukkelijk de druk weg bij het stuitbotje. Het kussen ventileert en de hoes van dit kussen kun je wassen. Met 34,95 euro is het nog een prima betaalbaar donutkussen ook.

Pluspunt(en)
 • Prettige vorm
 • Ventileert
 • Sterk materiaal
Minpunt(en)
 • Geen

Vital Care

8.8Expert Score
Goede donutkussen

Het donutkussen van Vital Care helpt je bij pijn aan je stuitje, als je aambeien hebt of een zeurende pijn hebt in je onderrug. Met een kussen van Vital Care kom je lachend de dag door. Het verlicht de pijn en ontziet het stuitje. Ook helpt het een pijnlijk stuitje sneller te herstellen. Je gebruikt het kussen bijvoorbeeld ook prima op een bureaustoel en het gewicht wordt op de beste mogelijke wijze verdeeld. De kussens van Vital Care voelen steeds comfortabel en je gebruikt het kussen ook prima in de auto. Het kussen kent een ergonomisch ontwerp, is geschikt voor elke stoel en is bovendien eenvoudig schoon te maken. Het kussen is gemaakt van zeer duurzaam materiaal en kost je 69,95 euro.

Pluspunt(en)
 • Ergonomisch ontwerp
 • Zit prettig
 • Comfortabel
Minpunt(en)
 • Geen

Best Life donutkussen

8.6Expert Score
Fijne kussen van Best life

Ook het donutkussen van Best Life helpt bij problemen aan het stuitje, als je te kampen hebt met aambeien of te maken krijgt met doorligplekken. Je voorkomt door gebruik te maken van dit kussen dat je pijn krijgt bij het zitten. Bovendien word je zithouding behoorlijk verbetert als je gebruik maakt van dit kussen van Best Life. Het kenmerkende van dit donutkussen is dat het zich perfect vormt naar je lichaam. Je vitaliteit wordt bevorderd, de bloedsomloop verbetert en je voelt je weer een stuk beter als je gebruik maakt van dit kussen.

Het kussen is slijt- en vormvast en gevuld met traagschuim. Het kussen kost 34,95 euro. En dat is een prima prijs voor dit kussen.Ook  het donutkussen van Best Life helpt bij problemen aan het stuitje, als je te kampen hebt met aambeien of te maken krijgt met doorligplekken. Je voorkomt door gebruik te maken van dit kussen dat je pijn krijgt bij het zitten. Bovendien word je zithouding behoorlijk verbetert als je gebruik maakt van dit kussen van Best Life. Het kenmerkende van dit donutkussen is dat het zich perfect vormt naar je lichaam. Je vitaliteit wordt bevorderd, de bloedsomloop verbetert en je voelt je weer een stuk beter als je gebruik maakt van dit kussen. Het kussen is slijt- en vormvast en gevuld met traagschuim. Het kussen kost 34,95 euro. En dat is een prima prijs voor dit kussen.

Pluspunt(en)
 • Slijt en vormvast
 • Gevuld met traagschuim
 • Goed voor bloedomloop
Minpunt(en)
 • Geen

Solid Homecare

8.2Expert Score
Redelijke kussen

De donutkussens van Solid Homecare zijn bijzonder. Dat is vooral zo omdat er sprake is van een opblaasbaar kussen. Het kussen verlicht nadrukkelijk de pijn als je op het kussen gaat zitten. Het opblaasbare kussen zorgt voor een goede verdeling van het gewicht en is buitengewoon zacht. Je blaast het kussen gemakkelijk op en ook leeg laten lopen kost je geen moeite. Om die reden is het kussen ook gemakkelijk op te bergen. Het kussen helpt als je te maken hebt met aambeien en pijn aan het stuitje. Ook een opblaasbaar kussen helpt bovendien om een betere zithouding aan te nemen en dat helpt om andere klachten te voorkomen. Het kussen gebruik je tot een lichaamsgewicht van 85 kilogram en de diameter is 34 centimeter. Van alle genoemde donutkussens is dit kussen verreweg het goedkoopst met 13,99 euro.

Pluspunt(en)
 • Goed tegen aambeien
 • Fijn materiaal
Minpunt(en)
 • Geen

Met het donutkussen kun je alle kanten op

En zo zie je dat er heel erg veel mogelijkheden zijn wat betreft het donutkussen. Van een vast kussen tot een opblaasbare variant en bovendien beschikbaar in tal van verschillende prijsklassen. Mocht je te kampen hebben met problemen als bijvoorbeeld aambeien, klachten aan je stuitje of klachten als gevolg van een bevalling? Dan is een donutkussen het beste wat je kan overkomen. Ook mensen die regelmatig te maken hebben met klachten aan de onderrug, hebben baat bij het veelzijdige kussen.

Dit vooral omdat de zithouding door het kussen aanzienlijk verbeterd wordt. En een verkeerde zithouding is vaak de oorzaak van de problemen die aan de onderrug ontstaan. Voldoende redenen dus om ook te kiezen voor het donutkussen, een kussen dat in de meeste gevallen niet de hoofdprijs kost en doorgaans meteen helpt om bepaalde en vaak vervelende klachten te verlichten of zelfs helemaal weg te nemen.

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general